8.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 15, 2021
AcasăActualitateMagazin de obiecte confiscate într-o centrală dezafectată din Târgu Jiu

Magazin de obiecte confiscate într-o centrală dezafectată din Târgu Jiu

O centrală termică, aflată în paragină, din Târgu Jiu va deveni magazin pentru valorificarea produselor confiscate de ANAF. Este vorba despre imobilul din zona Revoluției pe care Ministerul Finanțelor a pus deja ochii. Singurul centru regional de valorificare a produselor confiscate se află în Târgu Jiu, spațiul destinat magazinului de la Finanțele Publice fiind insuficient pentru depozitarea bunurilor.

În municipiul Târgu Jiu există în prezent patru centrale termice, dezafectate, care au devenit toaletă publică și adăpost pentru persoanele străzii. Una dintre ele se află în apropierea Spitalului Județean 700 și, este, în opinia unui consilier local, un adevărat focar de infecție. Luis Popa susține că oamenii din zonă i-au solicitat să facă demersurile necesare pentru a igieniza zona.  “Este un focar de infecție și vreau să trag un semnal de alarmă pentru că se află și lângă un loc de joacă. Autoritatea publică trebuie să găsească soluții astfel încât cei care intră acolo și își fac nevoile să nu mai aibă această posibilitate. Primăria trebuie să facă curățenie, cu atât mai mult cu cât acum este și luna curățeniei”, a transmis consilierul local Luis Popa.

Licitație

Până să treacă la igienizarea zonei, primarul afirmă că toate imobilele disponibile au fost scoase la licitație. Prețul îi face pe posibilii cumpărători să stea deoparte. “Toate centralele dezafectate din Târgu Jiu au fost scoase la licitație. Nu le putem da gratuit. Licitația se face pe baza unei evaluări făcute de un evaluator. Nu am avut, până în momentul de față, un ofertant care să o acurmează să fie reabilitate. De pildă, centrala din zona Revoluției va deveni spațiu de depozitare pentru produsele rezultate din confiscări. “Există și centrale pe care încercăm să le reabilităm. Centrala din Griviței, de exemplu, suntem în discuții cu Liceul de Arte pentru asigurarea unei săli de audiție, o sală în care să putem să organizăm micile manifestări ale Liceului de Arte Plastice. Pentru cea din zona Revoluției, am găsit o soluție împreună cu Ministerul Finanțelor Publice pentru produsele valorificate din confiscări. O să încercăm să le-o punem la dispoziție. A și fost un director din Ministerul Finanțelor pentru a pune la dispoziția Ministerului Finanțelor acea central, unde se va organiza un magazin pentru valorificarea produselor confiscate. Centrul Regional, astăzi, pentru confiscarea produselor, este la Târgu Jiu, ceea ce e un mare avantaj. Deci, toate produsele care se confiscă de către Ministerul de Finanțe și de către celelalte autorități, Poliție, Jandarmerie, se valorifică prin Ministerul Finanțelor doar în Târgu Jiu, de pe toate raza Olteniei. Mi s-a părut o modalitate foarte bună de a pune noi la dispoziție spațiu și Ministerul Finanțelor de a putea scoate la vânzare aceste produse care sunt evaluate la un preț acceptabil pentru foarte mulți dintre cetățenii Municipiului Târgu Jiu”, a transmis Marcel Romanescu.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -