Acasa / Actualitate / Magazine și măcelării, amendate pentru mizerie. Carnea era depozitată direct pe jos

Magazine și măcelării, amendate pentru mizerie. Carnea era depozitată direct pe jos

Mai multe magazine alimentare, măcelării și carmangerii au fost aspru sancționate cu amenzi de zeci de mii de lei de către inspectorii sanitar-veterinari. Un magazin alimentar, din municipiul Motru, a fost amendat cu 12.000 lei pentru că în incinta unităţii era depozitată în vederea comercializării o cantitatea de 133kg. carne de oaie neexpertizată. Pe carne nu era aplicată marca de sănătate care să dovedească faptul că animalele au fost abatorizate într-o unitate autorizată sanitar-veterinar. Pe lângă amendă, reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare Gorj au confiscat carnea în vederea neutralizării.

„Aparatura frigorifică şi tehnologică era neigienizată“

De asemenea, o carmangerie din Rovinari a fost amendată cu 10.000 de lei, întrucât aparatura frigorifică şi tehnologică era neigienizată. „A fost identificată cantitatea de 83 kg carne de capră, care nu era expertizată sanitar-veterinar. Sancţiune complementară: aplicarea stării de reţinere oficială asupra cantităţii respective. S-a stabilit ca această cantitate să fie dirijată către o unitate de neutralizare a SNCU de origine animală“, a spus Nicolae Călescu, directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare Gorj.

O măcelărie, din Târgu Jiu, a fost sancționată cu 10.000 de lei, pentru că, la momentul verificării, în camera de refrigerare au fost găsite pachete cu ceafă de porc preambalată aşezate direct pe paviment. O altă măcelărie a primit o amendă în același cuantum tot pentru că produsele din carne erau așezate pe jos în lăzi P.V.C. Aici s-a mai constatat că nu se întocmesc grafice de monitorizare a temperaturii de depozitare a cărnii proaspete refrigerate, iar personalul care manipulează carnea şi produsele din carne nu deţine echipament complet de protecţie sanitară.

Un magazin alimentar a fost sancționat cu 10.000 de lei pentru că a fost găsită o navetă P.V.C. cu carne de pasăre amplasată direct pe paviment, în spaţiul de comercializare, iar chiuveta destinată igienizării şi spălării mâinilor a fost demontată în timpul unei igienizări .

Un magazin alimentar a fost amendat pentru mizerie. „La momentul verificării, suprafeţele murale prezintă acumulări de mizerie şi sunt afumate din cauza sursei de încălzire; starea generală de igienă a ustensilelor ce vin în contact cu produsele alimentare este precară; pâinea se comercializează în sistem de autoservire a consumatorilor din raftul cu produse, fără utilizarea mănuşilor de protecţie sanitară“, a mai precizat Nicolae Călescu.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*