spot_img
10.8 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăActualitateMai multe paturi la nivelul judeţului Gorj

    Mai multe paturi la nivelul judeţului Gorj

    Odată cu redeschiderea Spitalului Bumbeşti-Jiu numărul paturilor a crescut la nivelul judeţului Gorj. Ieri directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Daniel Bondoc, a prezentat pensionarilor situaţia paturilor existente la unităţile spitaliceşti din judeţ, dar şi bugetul alocat acestor spitale. Pensionarii s-au plâns de lipsa medicamentelor, o problemă care devine din ce în ce mai gravă, mai ales că tot din cauza acestei probleme medicii din ţară au ieşit în stradă, nemulţumiţi că nu mai au ce să-şi trateze pacienţii.

    Daniel Bondoc, şeful Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj (CJAS) a prezentat ieri situaţia numărului paturilor de la nivelul unităţilor spitaliceşti. Numărul paturilor a crescut spune Bondoc odată cu redeschiderea Spitalului de la Sadu. „Finanţarea la nivelul judeţului Gorj se face în contract cu cele opt spitale publice. Anul acesta s-a deschis Spitalul din Bumbeşti-Jiu, astfel că la nivelul judeţului Gorj din structura organizatorică rezultă un număr de 2.328 paturi aprobate de Ministerul Sănătăţii dintre care 1.903 paturi contractate cu Casa Judeţeană adică sunt finanţate Începând cu anul 2013 avem 50 de paturi în plus, care ni s-au alocat cu ocazia redeschiderii spitalului din Bumbeşti-Jiu. Spitalul Judeţean are cele mai multe paturi-864, Spitalul din Târgu-Cărbuneşti-269, Spitalul din Motru-160, Spitalul Turceni-143, Spitalul din Novaci-108, Spitalul din Rovinari-104, Dobriţa-181, Bumbeşti-Jiu-81 de paturi. La contractare se asigură 90% din suma care se aprobă de către Casa Naţională, restul de 10% se contractează astfel 9% pentru cabinetele din ambulatoriile integrate, aşa-numitele servicii clinice şi 1% pentru cazurile de complexitate suplimentară”, a spus Daniel Bondoc, şeful CJAS Gorj.

    Bugetul alocat spitalelor, peste 87.000 mii lei

    Bugetul alocat iniţial CJAS Gorj pentru contractarea de servicii medicale spitaliceşti a fost de 85.072 mii lei. Bugetul alocat CJAS Gorj pentru contractarea de servicii medicale spitaliceşti la data de 31.07.2013 este de 87.905 mii lei. „Bugetul alocat iniţial a fost de 85.072 mii lei iar la ora actuală este de peste 87.905 de mii urmând ca în luna octombrie să se deblocheze un fond de rezervă la nivelul Casei Naţionale, aceste fonduri iniţiale şi acel fond care există deja la Casa Naţională de 10% se vor asigura serviciile în luna noiembrie. Să sperăm ca în afară de cei 10%, odată cu rectificarea bugetară naţională din octombrie, la nivelul spitalelor să se mai aloce o sumă suplimentară”, a mai spus Daniel Bondoc. Pensionarii s-au plâns ieri şi de lipsa medicamentelor, o problemă care devine din ce în ce mai gravă, mai ales că tot din această cauză medicii din ţară au ieşit în stradă, nemulţumiţi că nu mai au ce să-şi trateze pacienţii.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: