Mai mulți turiști în zona de sub munte a județului Gorj

0
146

Comuna Baia de Fier din GorjLocalitățile din zona de sub munte a județului Gorj au fost vizitate de mai mulți turiști în acest an, în ciuda restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19. Proprietarii de pensiuni spun că încasările au fost mai mari decât în ceilalți ani. „După ce restricțiile au început să fie mai blânde, turismul a explodat. A fost un an foarte bun și sper că în continuare se menține o cerere ridicată din partea turiștilor Cele mai multe solicitări au fost în lunile iulie și august, unde am mers la capacitate maximă“, a spus proprietarul unei pensiuni din Polovragi.

„Am și fost nevoit să refuz cereri din partea turiștilor“

Și cabanierii din Baia de Fier, comuna învecinată, nu au dus lipsă de turiști. Florin, unul dintre proprietarii de pensiuni din zonă, spune că se gândește la o extindere a capacității de cazare: „A fost un an foarte bun, cu mulți turiști care au dorit să vină la noi în zonă. Am și fost nevoit să refuz cereri din partea turiștilor pentru că nu mai aveam unde să-i cazez. Aș mai fi avut nevoie de o pensiune, ca să-i pot caza pe toți cei care au dorit să vină la noi. Mă gândesc ca pe viitor să  investesc în creșterea capacității de cazare“.

La Baia de Fier, turiștii pot să viziteze Peștera Muierii, să se relaxeze în hamacele puse între stânci la o înălțime de aproximativ 200 de metri sau să parcurgă diferite trasee montane. De asemenea, turiștii pot să mai viziteze și Peștera Polovragi, Cheile Oltețului, Mănăstirea Polovragi sau cetatea dacică

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here