Maldăre de gunoaie la marginea municipiului Târgu Jiu

0
337

O persoană a fost prinsă de polițiștii locali în timp ce arunca deșeuri în zona de pe strada Termocentralei din Târgu Jiu, unde există maldăre de gunoaie. „Ca urmare a verificărilor efectuate de către  polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului și Disciplina în Construcții, în data de 29.10.2020, o persoană a fost sancționată contravențional, întrucât a abandonat deșeuri menajere în zona străzii Termocentralei, fiind dispusă totodată și măsura complementară de ridicare a deșeurilor, curățarea terenului și eliminarea acestora, în conformitate cu prevederile Legii nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor.

De asemenea, în prezent, se află în procedură de identificare mai multe persoane care au depozitat ilegal deșeuri, atât în zona menționată, cât și în alte zone de pe raza municipiului Târgu Jiu, acestea riscând amenzi cuprinse între 3.000 și 6.000 lei, pentru persoane fizice, și între 20.000 și 40.000 pentru persoane juridice. Totodată, contravenienții vor avea obligația de a curăța terenurile și de a elimina deșeurile în conformitate cu prevederile legale“, se arată într-un comunicat al Poliției Locale.

Deșeurile reapar în permanență

Zona este curățată în permanență de deșeurile abandonate, dar acestea reapar.

„Constatăm că, în ciuda numeroaselor sancțiuni aplicate, a eforturilor permanente ale Primăriei Municipiului Târgu Jiu și ale S.C. Edilitara Public S.A de a salubriza în mod corespunzător zona Termocentralei, anumite persoane continuă să depoziteze în acest loc, pe lângă resturile provenite din construcții și alte deșeuri care, pe lângă aspectul inestetic conferit zonei, aduc atingere protecției mediului înconjurător.

Amplasamentul de depozitare a deșeurilor provenite din construcții a fost stabilit prin H.C.L. nr. 323/2006 în zona albiei vechi a râului Jiu din zona străzii Termocentralei.

În acest loc se pot depozita doar deșeuri din construcții (moloz, pământ, etc.), cu aprobarea prealabilă a Primăriei Municipiului Târgu Jiu, depozitarea altor deșeuri fiind strict interzisă“, mai arată Poliția Locală Târgu Jiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here