12.5 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 6, 2022
AcasăActualitateManagement defectuos la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu!

Management defectuos la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu!

S-a făcut lumină în cazul managementului Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu! Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, este decis să rezilieze contractul cu societatea, ca urmare a raportului ministerial în urma controlului efectuat la laboratorul de analize al spitalului, din care reiese că managementul desfăşurat la unitatea medicală a fost unul defectuos. Şeful judeţului îi acuză pe reprezentanţii firmei Tetraedru Medical Consulting, cea care asigură managementul spitalului, de neseriozitate. Prin urmare, noul manager instalat ieri, Marius Sponoche, nu se va bucura prea mult timp de fotoliul de şef al spitalului.

Managementul privat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu asigurat de firma Tetraedru Medical Consulting este pe ultima sută de metri. Asta, după ce şeful judeţului Ion Călinoiu a decis să rezilieze contractul, în urma analizei efectuate asupra a ceea ce s-a întâmplat în perioada de un an în care Tetraedru Medical Consulting a asigurat managementul spitalului târgujian. Indignarea preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, în subordinea căruia se află unitatea medicală vine, în primul rând, de la raportul ministerial efectuat în urma controlului la laboratorul de analize. De asemenea, şeful judeţului este vizibil iritat de faptul că raportul Corpului de Control a ajuns în teritoriu, neajungând, însă, şi la Consiliul Judeţean. Acesta a ajuns pe masa lui Călinoiu mult mai târziu, dar de la Colegiul Medicilor. De asemenea, Călinoiu consideră că a fost doar un război mediatic creat de fostul manager Nicoleta Manu, raportul evidenţiind faptul că nu au fost eliberate fişe de analize fără a fi efectuate. În raport se arată foarte clar că este vorba despre management defectuos bazat pe lipsă de comunicare. „Acest raport ministerial mi-a fost transmis, marţi, de Colegiul Medicilor. Nu mi-a fost transmis, însă, nici de spital, de manager, nici de firmă şi eu nu cred că nu exista. Dacă a venit la Colegiul Medicilor, eu cred că Ministerul Sănătăţii l-a trimis în toate direcţiile şi este făcut de pe data de 12 februarie. Am aflat şi direcţiile în care a fost trimis. Din analiza deficienţelor constatate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu reiese că acestea au apărut ca urmare a unui management defectuos bazat pe lipsă de comunicare şi implicare a tuturor factorilor de conducere din perioada supusă controlului”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu.

S-a audiat activitatea firmei

Până pe data de 30 aprilie comisia de evaluare constituită de Consiliul Judeţean va analiza indicatorii incluşi în contract şi va lua în considerare şi raportul echipei de audit intern. În baza acestor rezultate, Ion Călinoiu spune că va rezilia contractul cu firma de management. Până atunci, însă, spitalul are un nou manager, pe Marius Sponoche. „Eu deja din data de 7 februarie am emis dispoziţia de constituire a comisiei de evaluare a activităţii anuale a managementului persoană juridică şi i-am solicitat şi documentele. Lucrul acesta l-am făcut în paralel şi cu un audit care a audiat activitatea firmei. Marţi, am făcut act adiţional la contractul cu firma. Acum, sunt în evaluare, care se va face repede, mâine sau poimâine”, a mai precizat Călinoiu.

Persoană fizică, în fruntea spitalului

Cert este că, Consiliul Județean Gorj nu va renunța la management privat și merge pe o altă variantă. Ion Călinoiu va încerca să pună în fruntea spitalului o persoană fizică care va trebui să aibă un proiect bine pus la punct. Rezilierea contractului s-a încercat încă de săptămâna trecută de Consiliul Județean însă deși inițial directorul firmei, Dorel Dumitraș a acceptat încheierea colaborării, la începutul săptămânii acesteia răspunsul a fost negativ.

Liber pentru arhitecți, la concursul pentru conducerea Centrului „ Brâncuși“

0
La concursul pentru ocuparea funcției de director al Centrului de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin...

Ce pățesc constructorii care au părăsit șantierele din Gorj!

0
Autoritățile județene anunță că proiectele de infrastructură derulate prin PNDL au fost finalizate. Astfel, 34.795.691...

Directorul Ambulanței Gorj, schimbat la câteva zile după numire. Tătaru numit prin ordin de ministru

0
Tiberiu Tătaru a fost numit manager interimar la Serviciul de Ambulanță Județean Gorj. Acesta l-a...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!