Acasa / Actualitate / Managerul Capotă, supărat pe conducerea ITM Gorj: „Se vede clar că sunt niște răutăți“

Managerul Capotă, supărat pe conducerea ITM Gorj: „Se vede clar că sunt niște răutăți“

Managerul Spitalului Județean de Urgență, Gigel Capotă, este supărat pe reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, care au depus o sesizare penală, că nu se respectă măsurile luate la un control anterior. Astfel, comisarii de muncă au constatat că s-au depus substanțe periculoase în magazia spitalului, deși acest lucru fusese interzis.

Gigel Capotă susține că urzește împotriva sa deoarece raportul control a ajuns la spital mult mai târziu față de data de data la care se luase măsura închiderii magaziei: „Sunt dezamăgit că toată ziua bună ziua se încearcă găsirea unor lucruri negative la spital, că s-a găsit într-un colț mucegai într-o magazie. Să fim realiști și să vedem ce a făcut ITM, că face nu știu ce dosare penale. Când vii și faci un control la magazie și ai stabilit măsuri acolo, după care ieși în presă și spui că ai închis magazia, dar nu îmi dai acel raport de control și acel proces verbal prin care s-a dispus închiderea magaziei respective este înregistrat la noi pe 29 octombrie și scrie că se sistează activitatea de pe data de 21 octombrie, ca să vină ulterior și să spună că nu s-a închis. Eu nu știam că e închisă de pe data de 21 octombrie. Se vede clar că sunt niște răutăți și că se încearcă să se aducă într-un con de umbră a activității“, a precizat Gigel Capotă la Radio Infinit.

Cinci amenzi aplicate spitalului

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a fost sancţionat, în urmă cu două săptămâni, de către Inspectoratul pentru Protecţia Muncii Gorj cu cinci amenzi, în cuantum total de 22.000 de lei. Inspectorii au depistat nereguli grave în privinţa modului de depozitare a produselor şi substanţelor în magazia unităţii. Pe lângă amenda aplicată, reprezentanţii ITM Gorj au dispus sistarea activităţii de depozitare a substanţelor periculoase în magazie din cauza condiţiilor improprii.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*