Acasa / Actualitate / Managerul „minune“ al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu recunoaște că pătuțurile sunt ruginite

Managerul „minune“ al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu recunoaște că pătuțurile sunt ruginite

Gigel Capotă, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, care consideră că face minuni de când a venit în fruntea unității medicale, cu toate că este criticat cu virulență de către cei mai apreciați medici din Gorj, recunoaște într-o nouă postare de pe pagina sa de Facebook că pătuțurile de la Secția de Pediatrie, recent renovată, sunt necorespunzătoare. „Prezint lucruri bune care încep să se faca și în spitalul nostru. Lucrările la secția Pediatrie, nu sunt finalizate, iar mobilierul și inclusiv aparatura și paturile, sunt comandate urmând a fi livrate“.

Gigel a prezentat realizările sale, lăudându-se cu modernizarea secției unde sunt tratați nou-născuții. Printre fotografiile postate de managerul „minune“ a scăpat una în care apare un pătuț plin de rugină și de elemente periculoase pentru siguranța copiilor.

Banii cu care s-au realizat lucrările de modernizare au fost alocați de către Consiliul Județean Gorj.

Ministrul Sănătății a constatat nereguli grave

„Lucrurile bune“ de la spital nu au fost văzute de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, care a făcut o vizită la Târgu Jiu, în urmă cu aproximativ o lună de zile. Aceasta a constatat un adevărat dezastru, sub conducerea lui Gigel, și a recomandat chiar retragerea acreditării. „Dacă aș fi pacient, nu aș veni să mă tratez la spitalul din Târgu Jiu, sau măcar aș veni la câteva secții“, a spus ministrul Sănătății.

„Din păcate, o parte sunt generate de neînţelegerile, diferendele de comunicare la nivelul spitalului, pe de o parte, şi de pe altă parte, de faptul că, atunci când vorbim de calitatea actului medical, nu vorbim de ceea ce face medicul practic pentru tine, sau echipa, ci modul în care tratezi pacientul, în întregul lui. Mi s-a spus astăzi obsesiv – ‘Dar noi tratăm bine pacienţii’, da, medical vorbind, dar pacientul are nevoie de mai mult decât atât. (…) Nu mi-a plăcut ce am văzut, categoric, infrastructura are nevoie de multe modificări, dar să ştiţi că nu mi-a plăcut blazarea celor din spital. Îmi spuneau – ‘ştiţi, este bine, este mai bine ca şi înainte’, dar nu este suficient. (…) Asta m-a dezamăgit cel mai tare, că oamenii nu mai au aşteptări, probabil nu mai cred că se mişcă lucrurile, dar se mişcă. (…) Atunci când un spital are un grad de ocupare de 50%, daţi-mi voie să vă spun că ceva este în neregulă, ceva nu merge, iar asta înseamnă că oamenii nu au încredere”, a spus Sorina Pintea după vizita de la spitalul din Târgu Jiu.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*