0.7 C
Târgu Jiu
duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăActualitateManagerul Vienescu vrea salarii diferențiate la spital

Managerul Vienescu vrea salarii diferențiate la spital

Managerul Spitalului Județean de Urgențe din Târgu Jiu încurajează separarea sistemului public de cel privat. Mulți dintre medicii care activează în unitatea spitalicească își majorează veniturile prin intermediul cabinetelor privat. Dumitru Vienescu are în plan o diferențiere a salariilor care să aducă avantaje medicilor care muncesc mai mult în cadrul unității spitalicești.

Vizitele pacienților care ajung în spital sunt dublate, de cele mai multe ori, de un reconsult în cabinetele private ale personalului medical. E o chestiune pe care nu o mai ascunde nimeni, practica fiind absolut legală. În astfel de cazuri, are de pierdut atât pacientul cât și spitalul, medicul fiind singurul avantajat din această ecuație.

În urmă cu trei luni, prefectul Marcel Iacobescu a semnalat fuga medicilor, în timpul programului, la cabinetele private, subiectul stârnind vâlvă și val de critici din partea medicilor. Acum, managerul unității susține că, pentru motivarea medicilor, este nevoie de aplicarea unei diferențieri salariale, bazata pe performanța de la locul de muncă.
„Sistemul le permite. Și eu aș vedea separarea sistemului public de cel privat. Și aici e o discuție, asupra salariului, un criteriu ce ar trebui luat în calcul vizează o anumită diferențiere pe salarii. Nu medicul care nu operează deloc și medicul care operează mai mult să aibă același salariu. Trebuie diferențe în funcție de performanță. Să se plece de la o limită minimă de plată. Personalul medical trebui stimulat”, susține managerul Dumitru Vienescu.

Întârzie banii din PNRR pentru medicii de familie

0
Întârzie finanțarea pentru modernizarea cabinetelor medicilor de familie. Mihai Moisescu, președintele Asociației Patronatelor Medicilor de...

Trei medici cunoscuți de la Spitalul Județean s-au pensionat

0
Trei medici de la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu au ieșit la pensie la...

Trei medici noi la Serviciul Județean de Ambulanță. Unul dintre ei și-a început activitatea

0
Conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Gorj a reușit să își asigure serviciile a trei noi...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!