Manţog a declarat recurs

0
13

Aflat în atenţia magistraţilor, fostul director economic de la CE Turceni, Ionel Manţog, a atacat sentinţa dată de Curtea de Apel Alba Iulia în dosarul „Strămutaţilor de lux”. Acum, acestuia nu i-a mai rămas decât să aştepte hotărârea instanţei, pentru a studia motivele prin care judecătorii au menţinut condamnarea, la un an şi opt luni închisoare cu suspendare.

În dosarul „Strămutaţilor de lux”, în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Ionel Manţog, magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au menţinut condamnarea de un an și opt luni închisoare cu suspendare şi-au mai adăugat încă două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură pentru faptele considerate a fi săvârşite în 2004 și 2006. Manțog și-a susținut în permanență nevinovăția iar după pronunțarea sentinţei, acesta a declarat: „Am declarat recurs chiar de a doua zi, de când am primit decizia instanţei. Acum aştept motivarea hotărârii, pentru a putea să motivez recursul în funcţie de ce scrie în hotărâre”, a declarat în acest sens fostul director economic, Ionel Manţog. În ceea ce-l priveşte pe inculpatul Ion Vulpe şi în cazul acestuia, instanţa Curţii de Apel Alba-Iulia a menţinut condamnarea de un an şi opt luni închisoare cu suspendare.

Manţog: „Sunt nevinovat”

În 23 martie 2006, Departamentul Național Anticorupție a dispus începerea urmăririi penale împotriva fostului secretar de stat din Ministerul Economiei Ionel Mantog, sub acuzaţia că a folosit informaţii ce nu sunt destinate publicităţii „în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite”. Procurorii DNA au descoperit că „în perioada 2001-2002, Ionel Manţog, pe atunci director al Direcţiei de Resurse Umane, Legislație, Restructurare şi Privatizare din cadrul Companiei Naționale a Lignitului Oltenia (CNLO), împreună cu şeful său, au cumpărat la preţuri modice, direct sau prin interpuşi, case și terenuri situate în mai multe comune din judeţul Gorj”, după cum se arată în rechizitoriul DNA. În faţa unor asemenea acuzaţii, venite din partea anchetatorilor, Manţog a susţinut întotdeauna că este nevinovat, acesta nelocuind nici în prezent în locuinţa pentru care a ajuns în faţa atâtor instanţe de judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here