19.5 C
Târgu Jiu
duminică, august 14, 2022
AcasăActualitateMarcel Romanescu, în război cu ciorile din Parcul Central! „Am discutat și...

Marcel Romanescu, în război cu ciorile din Parcul Central! „Am discutat și cu primarul Timișoarei”

Ciorile din Parcul Central îi dau bătăi de cap primarului Marcel Romanescu. Edilul-șef al orașului Târgu Jiu recunoaște că municipalitatea nu are o soluție pentru a scăpa de înaripatele care au murdărit de găinaț întreg parcul ce adăpostește operele lui Constantin Brâncuși. Romanescu s-a sfătuit inclusiv cu primarul Timișoarei pentru a elimina ciorile.

Problema ciorilor a devenit subiect tabu la Primăria Târgu Jiu, indiferent de numele celor care se află la șefia administrației publice locale. Cei care până mai ieri îi criticau pe Florin Cârciumaru și foștii săi subalterni că nu pot scăpa orașul de ciori, recunosc acum că nu au nicio soluție. „Am discutat chiar ieri în ședința operativă de la Primărie problema ciorilor din Parcul Central și urmează ca o echipă de alpiniști să intre de astăzi acolo. Singura soluție viabilă la acest moment este dărâmarea cuiburilor, pentru a nu se mări numărul de ciori din Parcul Central. S-a încercat și în perioada trecută, la fel ca și în alte orașe. Nu avem o soluție. Dacă cineva ne-ar fi dat o soluție… De tăiat pomii din Parcul Central nu avem nicio șansă și nu cred că ar fi corect. Dacă vom identifica o altă soluție, vom aloca banii necesari să scăpăm de ele”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

„Facem curățenie zilnic”

Târgujienii care se aleg că găinaț pe haine când se plimbă prin Parcul Central sunt informați că probleme de acest fel sunt și la case mai mari. Marcel Romanescu a cerut ajutor inclusiv altor primari din țară, dar fără succes. „Chiar am stat de vorbă și cu primarul din Timișoara, care întâmpină astfel de probleme, la fel ca și alte municipii din țară. E foarte greu să le elimini, dar prin dărâmarea cuiburilor de către alpiniști, încercăm să diminuăm puțin efectul. Facem și curățenie zilnic, ca să nu avem probleme, dar de eliminat total e greu de crezut că putem face acest lucru”.

Aproximativ 8.000 de metri pătrați, redați circuitului economic în Parcul Industrial

0
O suprafață de aproximativ 8.000 de metri pătrați a fost redată, în acest an, circuitului...

Lectură pentru cei mici, în Parcul Central

0
Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj împreună cu voluntarii vor desfășura, în perioada iunie – august...

Copil care vindea socată, oprit de un polițist local

0
Un copil care vindea suc într-un parc din municipiul Motru a fost oprit de un...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!