Acasa / Actualitate / Marian Rotaru, nesancționat după pedichiura de la birou?!

Marian Rotaru, nesancționat după pedichiura de la birou?!

Șeful Direcției de Patrimoniu din cadrul Primăriei Târgu Jiu, care și-a umilit o subalternă cerându-i să îi facă pedichiura în timpul programului, poate să scape nesancționat. Asta pentru că evenimentul ar fi avut loc acum doi ani, iar fapta s-ar fi prescris. Primarul Marcel Romanescu a cerut o anchetă care să lămurească lucrurile.

Primăria Târgu Jiu s-a făcut de râs în toată țara, după ce imaginea în care lui Marian Rotaru i se face pedichiura în propriul birou a fost preluată de presa națională. Culmea, deși a adus grave prejudicii de imagine instituției, Rotaru riscă să scape nesancționat. „Va intra în comisia de disciplină, însă sunt anumite reglementări legale. Dacă este adevărat că fapta s-a comis în 2016, de ce a trebuit să țină cineva doi ani de zile această fotografie? Există un paragraf într-o hotărâre de guvern care spune că orice faptă trebuie sesizată în maxim un an și jumătate. După doi ani de zile, conducerea are foarte puține posibilități de a mai rezolva orice aspect de natură legală. Toți cei care au fost prezenți acolo trebuie să spună exact când s-a petrecut acel eveniment”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

„Angajata spune altceva”

Primarul spune că a discutat cu Marian Rotaru, însă a avut parte de o explicație puerilă. Acum așteaptă un răspuns scris. „Am înaintat adresa către Direcția de Patrimoniu pentru a primi o notă explicativă. I-am dat termen până luni. Am primit verbal explicațiile, dar vreau și în scris. Verbal, mi-a spus că a avut o leziune după o partidă de fotbal, că a fost la medic, i-a dat o fașă și gheață pentru picior, iar înainte de a se duce la serviciu i s-a desfăcut acea fașă. Nu putea să o pună singur și a trebuit să roage pe cineva. Am discutat și cu angajata, care spune altceva. Trebuie să vedem exact care este adevărul”.

„Primul primar care a avut curajul să dea sancțiuni”

Marcel Romanescu îi contrazice pe cei care îl acuză că îl ține în brațe pe Marian Rotaru, după numeroasele scandaluri provocate de șeful de la Patrimoniu. „Nu îi voi mai răbda niciun fel de ieșire. Miercuri, opt ore am dat doar declarații pentru ceea ce a făcut. Culmea, ambele evenimente, și acesta, și cel cu cosașii, nu s-au petrecut pe perioada mandatului meu, însă prejudiciile de imagine le-a suportat Primăria Târgu Jiu. Dacă le-ar fi suportat doar Marian Rotaru, nu aș fi avut niciun fel de problemă. Sunt primul primar care a avut curajul să dea sancțiuni sau să bage oamenii în comisiile de disciplină”, a mai spus primarul Romanescu.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*