Acasa / Actualitate / Mașinile personale înlocuite cu mijloace de transport în comun! Se va întâmpla peste patru ani, în municipiul Târgu Jiu?!

Mașinile personale înlocuite cu mijloace de transport în comun! Se va întâmpla peste patru ani, în municipiul Târgu Jiu?!

Mijloace de transport noi până în 2020. Asigurările vin din partea primarului care susține că 12 milioane de ei se va cheltui pe noile autobuze. Potrivit lui Marcel Romanescu proiectul este unul mai amplu care va fi finalizat abia peste 4 ani de zile.

Pe baza unui proiect european, mijloacele de transport din municipiul Târgu Jiu vor fi înlocuite. Schimbările vizează inclusiv semaforizarea din oraș. „Pe proiectul cu finanțarea europeană de 12 milioane de euro pe care îl avem pregătit pentru a fi depus, prioritate în municipiul Târgu Jiu vor avea mijloacele de transport în comun. Toate aceste proiecte sunt corelate. Pe de o parte monitorizarea traficului și proiectul cu transportul. Atât timp cât UE ne-a alocat 35 de milioane pentru transportul în comun, în momentul în care vom avea noile mașini trebuie să găsim și un sistem de prioritizare. Va fi semaforizare pe bază de buton la toate trecerile de pietoni acolo unde există transport în comun, pe rutele principale. Mai mult, dacă mijlocul de transport pleacă din stație, se va face o conexiune între semafoare și șoferul de pe mijlocul de transport. El apasă butonul că a plecat din stație și este un program specializat care îi dă prioritate la trecerea de pietoni, chiar dacă pietonul nu a apăsat pe buton. Trecerile de pietoni succesive până la următoarea stație se deschid automat pentru transportul în comun”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Mașinile în garaj

Municipalitatea dă asigurări că odată implementat proiectul aglomerația din oraș va dispărea. Romanescu susține că cetățenii care-și vor lăsa acasă mașinile personale vor ajunge mai rapid la destinație folosind transportul în comun „Din momentul în care ai troleu la nivelul a 400 de mii de euro, suportat din acel buget pe fonduri europene, cu toate condițiile necesare, pentru că vor fi mijloace e transport dotate la ultimele standarde, este clar că prioritatea municipalității este de a acorda anumite facilități tuturor celor care le folosesc. Încercăm să nu mai aducem toate mașinile din cartiere spre centru și zonele aglomerate. Poate la același cost ca și acum, 2 lei pe bilet, cetățeanul are posibilitatea să folosească mijlocul de transport. Prin acest sistem de monitorizare, mijlocul de transport va face cam jumătate din timpul pe care îl face astăzi în trafic”, a mai declarat edilul.

Se extinde linia de troleu

Proiectul mai vizează și o îmbunătățire și extindere a actaulei linii de troleu astfel încât suprafața orașului acoperită de mijloc de transport în comun să fie mai mare. „Proiectul are două componente. Partea de monitorizare cu dotarea se va face în 2019-2020, iar proiectul cel mare, de 21 de milioane, cred că se va face în următorii 3 sau 4 ani de zile. Una este dotarea cu mijloace de transport printr-o licitație internațională în care intră toate municipalitățile care au depus proiecte, însă proiectul cel mare de 21 de milioane, care presupune înlocuirea rețelei în integralitate, nu se poate realiza într-un an sau doi. E un tronson de 20 și ceva de kilometri, iar linia se va extinde până la Dedeman”, a mai declarat municipalitatea.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*