spot_img
10.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăActualitateMatematica de sărbători

    Matematica de sărbători

    De regulă, pe lângă masa de sărbătoare propriu-zisă, perioada sărbătorilor de iarnă este marcată de o întreagă serie de mese deoarece, practic, fiecare apariţie a unui musafir este un motiv de a gusta câte ceva. Din acest motiv e bine să aveţi în vedere câteva principii utile.

    – ordonaţi servirea în funcţie de gradul de perisabilitate a preparatelor. Serviţi, de exemplu, în primele zile, salatele care conţin ouă fierte, maioneză, etc.

    – nu gătiţi niciodată mai mult decât puteţi păstra/depozita în condiţii optime.

    – folosiţi cutii etanşe, borcane, folie alimentară pentru a depozita şi acoperi preparatele.

    – nu depozitaţi alimente cu mirosuri puternice, în special cele care conţin usturoi, lângă deserturi.

    – luaţi în calcul alimente care pot fi congelate. Chiftelele, de exemplu, se pot găti şi congela, fără să-și piardă din calităţi după decongelare.

    – câştigaţi timp şi spaţiu dacă, de exemplu, carnea de porc şi cârnaţii îi prăjiţi din timp şi îi depozitaţi în borcane cu untura în care au fost prăjiţi.

    – puteţi face economii substanţiale dacă achiziționați ingredientele vrac, în special pe cele pe care le includeţi în mai multe reţete.

    – cumpăraţi cel mai târziu – dar nu chiar în ultima clipă – ingredientele pe care doriţi să le folosiţi proaspete, cum ar fi ingredientele pentru salate, fructele, etc.

    – nu lăsaţi toate pregătirile pentru ultima zi.

    Sursa: cevabun.ro

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: