10.6 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 13, 2021
AcasăActualitateMătușa gorjeană a prim-ministrului Sorin Grindeanu: „Nu putea să fie mereu copilul...

Mătușa gorjeană a prim-ministrului Sorin Grindeanu: „Nu putea să fie mereu copilul tatii”

Tatăl prim ministrului Sorin Grindeanu este gorjean, născut în satul Pocruia, din Tismana. Astfel, aici trăiesc o parte dintre rudele lui Sorin Grindeanu, omul politic al momentului, care a reușit să-i țină piept lui Liviu Dragnea, omul numărul unu din PSD.

matusa grindeanuMaria Procopie, în vârstă de 77 de ani, mătușa lui Sorin Grindeanu, urmărește și ea, ca tot românul, evenimentele cu încercarea lui Liviu Dragnea de a da jos guvernul condus de nepotul ei. „Se ține tare și sper să reziste. L-a ajuns ambiția, pentru că Dragnea prea și-a bătut joc de el. El nu a vrut la început să fie prim ministru, dar Dragnea a insistat. S-a supărat și a refuzat ceea ce i s-a propus, pentru că s-a spus că a făcut ceea ce nu trebuia. Acum o să vedem ce se va întâmpla. Sunt și eu curioasă să văd cum se va termina totul. (…) Sfatul meu pentru el este să se țină tare și să nu renunțe”, îi ține pumnii premierului Maria Procopie.

„N-au mințit și n-au furat”

Maria Procopie trăieşte dintr-o pensie de aproximativ 500 de lei. Bătrâna a muncit timp de 12 ani la Arta Casnică Tismana. A lucrat acasă la război feţe de masă sau ştergare. „Lucram acasă la război. Ţeseam şi le duceam pe urmă acolo, după care ne primeam salariul. Mergea bine Arta Casnică. Toţi de prin sat avem pensii de acolo. S-a desfiinţat Arta Casnică şi am rămas la pensie”.

Maria Procopie spune că cei din familia sa sunt oameni cinstiți și la fel este și Sorin Grindeanu: „Ar fi bine ca cei din PSD să poate alege între Sorin Grindeanu și Dragnea. Grindeanu este un corect. Ați văzut și cum vorbește, rar, dar pune lucrurile la punct. Așa a fost și tată-său. Nu iese din cuvântul legii. Au fost și sunt oameni corecți. Așa au fost cei din neamul nostru, mai cinstiți: n-au mințit și n-au furat. A fost moale-moale și dintr-o dată s-a ridicat. Ne așteptam ca, la un moment dat, să izbucnează și el. Nu putea să fie mereu copilul tatii . Ar fi putut să-i spună de la început: stai în funcție o lună, două sau șase și pe urmă pleci. Și Ponta are dosare, dar a anunțat că se retrage. Sorin ține cu țara, dar cei bătrâni din Parlament umblă numai după ciolan”.

Nedezlipită de televizor

Mătușa prim-ministrului este tot timpul la curent cu ce se întâmplă. Acum, a mai lăsat de o parte trebuirile gospodărești și urmărește la televizor toate știrile: „Toată lumea urmărește ce se întâmplă, mai ales la noi în sat. Toți spun să nu-l schimbe, că a fost copil bun. Și eu urmăresc ce se întâmplă. M-am dus de dimineață și mi-am aranjat animalele și, pe urmă, stau la televizor. Mi-a spus o vecină că l-au aplaudat cei din Timișoara și că unii au plâns”.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -