Medalie de argint obţinută de un licean târgujian la o olimpiadă internaţională de Informatică

0
241

Liceanul târgujian Giovani Popescu a obţinut medalia de argint la cea de-a XXX ediţie aniversară a Olimpiadei Central Europene de Informatică. Competiţia a avut loc în Ungaria.

Echipa României a obţinut în total la această competiţie trei medalii de argint şi una de bronz. Celelalte medalii de argint au fost obţinute de Tudor Muşar şi Emanuel Dicu, iar medalie de Bronz a fost reuşită de Andreescu Mihnea.

La concurs au participat 55 de concurenți din următoarele tări: Austria, Croația, Cehia, Elveția, Germania, Italia, Lituania, Polonia, România, Olanda, Slovacia, Slovenia, Ungaria.

A câştigat numeroase medalii

Giovani Popescu elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”. Acesta a obţinut mai multe premii importante la olimpiade şi concursuri naţionale şi internaţionale. În toamna anului trecut, liceanul la care au participat aproximativ 120 de concurenţi din mai multe ţări.

De asemena, tot anul trecut, Giovani a câştigat medalia de aur la Olimpiada Naţională de Informatică şi calificarea în lotul naţional al României.

De asemenea, liceanul a participat la Balcaniada de Informatică, fiind cel mai tânăr participant.

De revelionul 2019, Giovani a aprins iluminatul festiv în municipiul Târgu Jiu, alături de cântăreața Inna, care a susținut un concert.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here