33.4 C
Târgu Jiu
luni, august 8, 2022
AcasăActualitateMedalie de argint obținută de un licean târgujian la Olimpiada de Lingvistică...

Medalie de argint obținută de un licean târgujian la Olimpiada de Lingvistică Asia-Pacific.

Mihai Bratu, elev la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“, a câștigat medalia de argint la Olimpiada de Lingvistică Asia-Pacific.

La acest concurs internațional, echipa României s-a clasat pe locul 2 pe delegații. „Felicitări elevilor români care au obținut cel mai mare punctaj si al treilea cel mai mare punctaj la Olimpiada de Lingvistică Asia-Pacific și locul 2 într-un clasament neoficial pe delegații!. În luna aprilie, România a participat, pentru a doua oară, în calitate de țară invitată, la Asia Pacific Linguistics Olympiad (APLO), competiție internațională la care au participat opt delegații oficiale (China, Coreea de Sud, Hong Kong, Japonia, Malaezia, Nepal, Taiwan și Thailanda), dar și mai multe delegații din partea unor state invitate precum Brazilia, Canada, Columbia, India, Republica Moldova și Ucraina.

Din cei 462 de participanți, cei mai buni 8 ai fiecărei delegații au primit distincții din partea juriului internațional, prezidat în acest an de Vlad Neacșu, fost olimpic internațional. Astfel, România, alături de Hong Kong, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan și Ucraina, a obținut numărul maxim de distincții: una de aur (Vlad-Ștefan Oros), 3 de argint (Mihai-Alexandru Bratu, Karina Stăncescu, Rareș Polenciuc) și 4 de bronz (Nicoleta Dobrică, Sebastian Pop, Bianca-Maria Negrău și Nicoleta Ana Stan)“, se arată pe pagina de Facebook a echipei României la Lingvistică.

Locul I a fost ocupat de către un participant român

 

Primul loc a fost ocupat tot de către un român, iar Mihai Bratu s-a clasat pe locul III. „Într-o ierarhie neoficială a punctajelor obținute de toți participanții (delegații oficiale și invitate), Vlad-Ștefan Oros, elev al Liceului Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara, ocupă prima poziție, cu un total de 67,75 puncte, în timp ce Mihai-Alexandru Bratu, elev al Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu ocupă locul al treilea, cu 56,5 puncte. Totodată, într-un clasament neoficial care însumează punctele celor mai buni 8 participanți ai fiecărei delegații, România (delegație invitată) ocupă locul al doilea, cu un total de 329,75 puncte obținute, depășită de Japonia (delegație oficială, 343 puncte) și urmată de Coreea de Sud (delegație oficială, 329,5 puncte).

La ediția din acest an au participat 106 elevi români, reprezentând primii 10% din participanții de la Olimpiada de Lingvistică din România – OLR. Aceștia au avut de rezolvat 5 probleme în 5 ore. Organizarea probei și evaluarea lucrărilor au fost realizate de Valentina Cojocaru și Roxana Preda, cadre didactice  ale Facultății de Litere a Universității din București și Paul Helmer, fost olimpic international; supravegherea elevilor în timpul probei a fost realizată cu ajutorul Andreei Mastu și al lui Francisco Răzvan Constantin, cercetători în cadrul Institutului de Lingvistică „Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti” al Academiei Române. Primii 10 elevi români clasați la această competiție s-au calificat în lotul lărgit al României, unde au beneficiat de mai multe sesiuni de pregătire susținute de Vlad Neacșu. În urma ultimului test de selecție, primii 4 clasați (Vlad-Ștefan Oros, Mihai-Alexandru Bratu, Nicoleta Dobrică și Rareș Polenciuc) au fost selectați pentru a reprezenta România la a XIX-a Olimpiadă Internațională de Lingvistică, care se va desfășura în perioada 25-29 iulie în Insula Man“, au transmis reprezentanții echipei României.

Licean târgujian, medalie de aur la Olimpiada Internațională de Lingvistică

0
Mihai Bratu, elev la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu, a câștigat medalia de...

Argint internațional pentru un elev gorjean

0
Mihai Alexandru Bratu, elev în clasa a XI-a la Colegiul National Tudor Vladimirescu din Târgu...

Încă un elev din județul Gorj s-a calificat la o olimpiadă internațională

0
Mihai-Alexandru Bratu, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“, a reușit să...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!