6.2 C
Târgu Jiu
vineri, martie 5, 2021
Acasă Actualitate Medici de la alte spitale gorjene aspiră la posturi la Spitalul Târgu-Jiu!

Medici de la alte spitale gorjene aspiră la posturi la Spitalul Târgu-Jiu!

Problema lipsei medicilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu este în atenţia conducerii instituţiei. În acest sens, nu mai puţin de nouă posturi de medici au fost scoase la concurs, în această perioadă, tot mai mulţi candidaţi depunându-şi dosarele în vederea ocupării acestora. Interesant este faptul că medici din cadrul altor unităţi sanitare din Gorj aspiră la un post în spitalul târgujian.

O astfel de situaţie a fost întâlnită în cazul postului de medic ortoped scos la concurs în urmă cu ceva timp. Trei candiaţi şi-au depus dosarele pentru a-l ocupa, acesta fiind luat de medicul ortoped Bogdan Niculescu, fost cadru medical la Spitalul Târgu-Cărbuneşti. Alte 8 posturi de medici sunt scoase la concurs de unitatea medicală din Târgu-Jiu, unde, cel puţin două dosare sunt depuse pentru fiecare loc în parte. „Spitalul a scos la concurs un post de medic ortoped, care s-a şi ocupat. Avem un post de cardiolog pentru care avem deja un număr de două dosare depuse, două posturi de medic neurolog pentru care până acum, din informaţiile pe care le am, cel puţin trei persoane îşi vor depune dosarele la concurs. Avem un post de medic la secţia de Balneofizioterapie medicală, actualmente recuperare medicală, un post de medic la Diabet Zaharat, un post de medic specialist epidemiolog şi un post de medic anatomo-patolog, pentru care au fost depuse trei dosare, până în acest moment”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Indicatori nerealizaţi, bani pierduţi

Problemele financiare rămân, totuşi, la ordinea zilei pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Asta, chiar dacă în urma încheierii contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate Gorj, a fost obţinut un buget cu 2,5 miliarde de lei mai mare decât în perioada anterioară. Cu toate acestea, nerealizarea indicatorilor de performanţă, primirea banilor ar fi imposibilă. „O finanţare uşor mai bună de la Casa de Asigurări avem, în urma contractului de anul acesta cu Casa, care a crescut cu aproximativ 2,5 miliarde pe lună, dar există totuşi, posibilitatea ca aceşti bani să nu-i luăm în cazul în care nu îndeplinim toţi indicatorii asumaţi prin contract”, a mai spus Tiberiu Tătaru. Totodată, Spitalul de Urgenţă Târgu-Jiu se confruntă cu probleme serioase în ceea ce priveşte dotarea cu aparatură medicală. În acest sens, managerul interimar al Spitalului Judeţean Târgu-Jiu, Tiberiu Tătaru se aşteaptă ca, în luna august să primească un răspuns de la Ministerul Sănătăţii în privinţa aparaturii medicale solicitate.

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente