19.3 C
Târgu Jiu
duminică, august 14, 2022
AcasăActualitateMedici forţaţi să demisioneze

Medici forţaţi să demisioneze

Şase medici de la Spitalul Judeţean şi Serviciul de Ambulanţă Gorj au fost nevoiţi să demisioneze, după ce directorii unităţilor nu le-au mai acordat concediile fără plată. Doctorii ţineau posturile blocate de ani buni, dar prestau activitate în străinătate sau alte clinici. În tot acest timp, unităţile la care doctorii erau angajaţi înregistrau deficit de personal, nefiind posibilă angajarea pe posturile blocate.

Demisie sau contract de muncă desfăcut

Doctorii lucrau un an în alte clinici şi prestau activitate în Gorj doar o lună pe an. În momentul de faţă, la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu se mai află în concediu fără plată 5 persoane, 3 asistenţi medicali, un infirmier, dar şi consilierul juridic Marius Mărginean. Acestora le expiră concediul lunile următoare, iar conducerea nu va aproba unul nou. Trei medici şi-au dat demisia decât să se întoarcă la spital, aici fiind vorba despre Maria Păsărin, medic Endocrinologie; Carmen Braia, medic ORL; dar şi Laura Bîrdeanu, medic Psihiatrie Infantilă. Angajaţii au două variante: îşi dau demisia sau se aleg cu contractul de muncă desfăcut pentru absentare nemotivată. „Conducerea unităţii nu a aprobat niciun concediu fără plată şi nu o va face nici în continuare, tocmai pentru că Spitalul Judeţean se confruntă cu deficit de personal. Ar fi ilogic să acordăm concedii fără plată pentru ca angajaţii noştri să presteze activitate în altă parte, iar noi să rămânem cu un deficit de personal şi mai mare. Avem un număr de trei medici, doi brancardieri şi un asistent medical care nu au mai dorit să se întoarcă la serviciu, au ales să rămână în domeniul privat sau în afara ţării, aşa că în conformitate cu politica instituţiei, au decis fie să îşi dea demisia, iar cu unul dintre angajaţi ne judecăm pentru că i-am desfăcut contractul de muncă”, a declarat Tiberiu Tătaru, manager Spitalul Judeţean Târgu-Jiu.

Ţineau posturile blocate de ani buni

O situaţie asemănătoare era şi la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj, unde medicii Călin Neamţu şi Roxana Hotoboc se aflau de câţiva ani în străinătate şi reveneau în Gorj doar pentru a presta o lună de activitate la unitatea angajatoare. Totodată, doctoriţa Gabriela Badiu, angajată la Târgu-Cărbuneşti, ţinea un post blocat. Cei trei au fost forţaţi de circumstanţe să îşi dea demisia, iar posturile acestora vor fi scoase la concurs în cursul acestui an. „Nu mai avem niciun caz, au fost doi medici care lucrau în străinătate, dar şi-au pus demisia şi mai avem şi fostul director medical care, la fel, şi-a depus demisia, iar acum lucrează la Târgu-Cărbuneşti. Nu am mai aprobat concediile, se perpetua această situaţie de câţiva ani, iar noi am cerut deblocarea posturilor să le scoatem la concurs, pentru că erau blocate şi ne îngreuna activitatea”, a declarat Marinică Niculescu, manager Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj. Legea prevede că un concediu fără plată se acordă angajatului cu acordul părţilor, salariat şi angajator, însă medicii de la Ambulanţă au făcut abuz de acest drept, motiv pentru care s-a decis să nu le mai fie aprobat concediul fără plată.

Situație incertă la Ambulanța Gorj: nu se știe cine conduce instituția

0
  Situația este incertă la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj, unde mandatul actualului director, Traian Constantinescu,...

A fost răpus de COVID-19 un apreciat asistent medical din cadrul Ambulanței Gorj

2
Ion Cornoiu, un apreciat asistent medical din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj, de la...

Destinul cumplit al unei asistente medicale de la UPU care a salvat multe vieți

0
A salvat multe vieți, iar acum are nevoie de ajutor pentru a fi salvată. Este...

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!