Acasa / Actualitate / Medicii gorjeni, nemulţumiţi! Vor gărzi mai bine plătite

Medicii gorjeni, nemulţumiţi! Vor gărzi mai bine plătite

Conform adresei emise de Ministerul Sănătăţii, Spitalul Judeţean Târgu-Jiu poate încheia contracte individuale cu medicii, în vederea asigurării numărului necesar de gărzi, plata acestora urmând să se facă la nivelul legislaţiei din 2009. Cadrele medicale susţin că sunt de acord cu încheierea acestor contracte, însă cu anumite condiţii, suma de bani acordată pentru fiecare gardă să fie mai mare, şi asta pentru că şi efortul doctorilor este pe măsură.

spital-de-urgenta-targu-jiu-1

Conducerea Spitalului Judeţean Târgu-Jiu a purtat discuţii cu medicii în vederea asigurării gărzilor pe secţii, prin încheierea de contracte individuale. „Cel puţin pentru moment, Ministerul Sănătăţii a emis o adresă pe care am primit-o şi noi prin care ne recomandă să încheiem contracte individuale de muncă cu timp parţial pentru activitatea prestată în linia de gardă, cu medicii spitalului, medici cu care eu am avut discuţii şi care sunt de acord să semneze aceste contract”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu.

Medicii susţin că sunt de acord cu semnarea acestor contracte individuale, însă cu anumite condiţii. Aceştia consideră că sumele cu care sunt plătiţi ar trebui să fie pe măsura efortului depus. „Eu cred că până la urmă vom semna un contract cu spitalul pentru efectuarea gărzilor, dar nu în aceste condiţii. Gândiţi-vă la faptul că un medic îşi desfăşoară activitatea normală într-o zi, intră în garda respectivă în ziua respectivă, după ce iese din gardă, iarăşi îşi desfăşoară activitatea în spital, deci este exagerată această muncă din punct de vedere al medicinii muncii”, a declarat medicul Vasile Stănculete.

Secţiile Interne şi Cardiologie sunt la ora actuală cele care întâmpină greutăţi la efectuarea gărzilor.

Un comentariu

  1. Cine vorbeste,Stanculete,care are certificate de handicap si nu face ture de noapte,state numai prin policlinica si pleaca si la ora 10 de la servici.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*