10.3 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 20, 2021
AcasăActualitateMedicii, jigniţi ca la uşa cortului de pacienţi agresivi

Medicii, jigniţi ca la uşa cortului de pacienţi agresivi

Medicii gorjeni nu sunt scutiţi de agresiuni. Fie verbale sau corporale, cadrele medicale sunt nevoite să suporte de la pacienţi sau aparţinătorii acestora vorbe grele. Se întâmplă mai ales atunci când în mâinile medicilor ajung persoane aflate în stare destul de gravă, pentru care încercările acestora de a-i salva se dovedesc a fi neputincioase. Cu toate acestea, medicii nu depun plângeri la Poliţie.

De scene incredibile au parte de multe ori cadrele medicale de la Secţia Urgenţe. Persoane aflate sub presiunea supărărilor trec la agresiuni verbale, iar medicii sunt luaţi la bătaie chiar şi fără motiv. Primii care sunt predispuşi la agresiuni şi înjurături sunt echipajele de pe ambulanţe. De cele mai multe ori, medicii sunt agresaţi de aparţinătorii victimelor, sau de către cei aflaţi în vădită stare de ebrietate. „Avem destule situaţii în care echipajele noastre sunt agresate verbal. Sunt înjuraţi şi chiar loviţi uneori de pacienţii recalcitranţi şi de cele mai multe ori aflaţi în stare de ebrietate. Însă, oamenii noştri trec peste aceste incidente şi încearcă să-şi facă meseria, chiar dacă sunt riscuri”, spune Marinică Niculescu, manager Ambulanţa Gorj.

Bătăi şi la Urgenţe

Medicii de Secţia Urgenţe se clasează pe locul II la capitolul agresiuni. Se întâmplă des ca medicii de la urgenţe să fie înjuraţi, sau îmbrânciţi de aparţinătorii învrăjbiţi din cauza necazului care a dat peste ei. Au fost şi situaţii în care medicii au fost la un pas să fie linşaţi de aparţinătorii unor persoane care au murit în mâinile medicilor, cu toate eforturile depuse de aceştia pentru a-i readuce la viaţă. „Au fost deseori situaţii în care oamenii ne înjură şi ne acuză de multe lucruri urâte. Vin şi ţipă la noi, ne vorbesc urât şi ne aruncă vorbe grele. Au fost şi unii care mai aveau puţin şi ne dădeau în cap, dar asta este. Noi trebuie să ne facem meseria şi să trecem peste astfel de situaţii. Ne este şi nouă teamă, mai ales în toiul nopţii, când te trezeşti cu o grămadă de lume pe capul tău aici la urgenţe, care începe să ţipe să facă scandal şi să te ameninţe. Chemăm jandarmi, avem firmă de pază, însă, când sunt mulţi cei care te înjură şi te ameninţă nu şti încotro s-o apuci. Ori să te fereşti de ei, ori să îşi faci meseria”, a declarat medicul Ramona Oprea, din cadrul Secţiei Urgenţe. Pentru a avea mai multă siguranţă, conducerea spitalului a luat decizia de a monta camere de supraveghere atât la Urgenţe cât şi în celelalte locaţii. Camerele de supraveghere vor fi montate cât mai curând, conducerea spitalului urmărind să monteze aparatura respectivă în toate locaţiile unităţii spitaliceşti.

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -