3.6 C
Târgu Jiu
luni, noiembrie 28, 2022
AcasăActualitateMega-investiţii în municipiul Târgu-Jiu

Mega-investiţii în municipiul Târgu-Jiu

2013 se pare a fi un an cu noroc pentru cetăţenii municipiului Târgu-Jiu. Autorităţile locale anunţă proiecte de sute de miliarde de lei, care vin să aducă investiţii pe măsură, menite să ajute la dezvoltarea economică şi socială a municipiului. Directorul tehnic al Primăriei Târgu-Jiu a detaliat planul de investiţii prevăzut pentru următorii ani.

Pe lângă lucrările privind infrastructura municipiului Târgu-Jiu, lucrări de sute de miliarde, se are în vedere şi modernizarea sistemului de iluminat din Parcul Central. Mai mult, tot anul acesta vor începe lucrările şi la Calea Eroilor, la Gara din Târgu-Jiu sau la pasajele subterane, menite să fluidizeze traficul din municipiu. „Începând cu 2013 s-a transmis portofoliul de proiecte mari care sunt depuse la ADR Oltenia, săptămâna trecută a avut loc prima întâlnire pe tema acestui portofoliu, urmând ca în decursul acestui an să putem realiza un plan integrat, care plan să cuprindă cât mai multe investiţii, plecând de la infrastructură, la modernizare străzi până la investiţii în domeniul protecţie socială, cultură, încât întreaga axă a Eroilor să fie inclusă în acest plan integrat. Suntem la nivelul concursului de soluţii pentru a avea o imagine clară a proiectului Calea Eroilor. În ceea ce priveşte partea de iluminat, vor fi finalizate în 2013 documentaţiile necesare reabilitării sistemului de iluminat în Parcul Central. Se va trece la modernizarea întregului sistem de iluminat. Avem peste 350 de corpuri de iluminat de montat în municipiu”, a spus Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu-Jiu.

Pasaje subterane în principale intersecţii din municipiu

Autorităţile locale spun că pe lângă lucrările la Calea Eroilor se vor realiza şi o serie de lucrări conexe, dar şi pasaje subterane care vor duce la fluidizarea traficului din municipiu. Ionescu spune că acest plan de investiţii va putea fi realizabil până în 2020. „Modernizare Calea Eroilor, în afară de axă, se au în vedere o serie de lucrări conexe, intersecţia Genevei cu Calea Eroilor, o parcare subterană, sunt analizate intersecţiile din zona Piaţa Centrală, intersecţie Tudor Vladimirescu, unde de asemenea pregătim studii de fezabilitate pentru pasaje subterane. Sperăm ca în acest plan integrat să putem accesa sumele necesare pentru a realiza aceste pasaje subterane. Sunt o serie de studii de fezabilitate care sunt în lucru, pentru că proiectele tehnice vor fi corelate cu ghidul de finanţare. În afară de aceste lucrări o să intre pachete de modernizare străzi, centre sociale, unităţi de învăţământ, săli de clasă, săli de sport”, a mai spus Marius Ionescu.

Cer includerea AHE Valea Sadului – Vădeni în lista finanțărilor din REPower EU

0
Consiliul Județean Gorj a înaintat astăzi, 24.11.2022, o adresă către Guvernul României, Ministerul Investițiilor Europene...
"Casa Memorială Ioan Popescu Voiteşti", reabilitată!

Se derulează lucrări la Casa memorială „Ion Popescu-Voitești”

0
Consiliul Județean Gorj investeşte peste 3 milioane de lei în restaurarea unui important obiectiv cultural-istoric...
Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”

Un liceu de prestigiu intră în reabilitare!

0
Una dintre cele mai importante unități de învățământ din Municipiul Târgu Jiu intră în reabilitare....

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!