spot_img
10.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăActualitateMiei da, clienţi ba!

    Miei da, clienţi ba!

    A venit şi momentul primei zile de târg unde atracţia ar fi trebuit să fie, în pline pregătiri pentru Paşte, mielul. Nimic mai fals, pentru că ieri, clienţii au fost număraţi pe degete, iar puţinii care au vizitat târgul de miei, nu s-au grăbit să cumpere, ci să întrebe mai degrabă despre …preţ. Acesta pleacă de la 25 de lei Kg, spun comercianţii, dar nimic nu este bătut în cuie.

    O atmosferă apatică ieri în târgul de miei, în ton cu vremea cam posacă, ce-i drept. Zarva făcută de clienţii de odinioară a fost înlocuită doar cu cea făcută de …miei. Planurile de acasă nu se potrivesc însă cu socoteala din târg, iar comercianţii nu au putut să-şi ascundă …dezamăgirea. Speră însă ca vremea să ţină cu ei, iar sacrificarea mieilor să se poată face…ca la carte. Au dat asigurări că niciun miel nu iese de pe poarta târgului fără avizul de la medicul veterinar. „Noi, din prima zi am început cu 25 de lei kg, acuma aşteptăm, dar nu prea au venit clienţii. Ne aşteptam să nu vină lume în prima zi de târg, dar sperăm ca zilele următoare, până sâmbătă, să avem mai mulţi clienţi”, a declarat un comerciant. Mai bine a fost anul trecut a fost impresia altor comercianţi care spun că deşi „nu există diferenţă aşa mare între preţurile de anul trecut şi anul acesta, vânzarea a mers mai bine anul trecut.” Lumea a venit ieri, dar sporadic şi mai mult întreabă decât cumpără. Ce să-i faci, aşa e în prima zi de târg”, a declarat o altă comerciantă.

    La nivelul judeţului Gorj, sunt organizate patru puncte de sacrificare, iar medicii sunt la datorie, este asigurarea dată de conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare. În plus, prefectul judeţului întăreşte faptul că pentru buna desfăşurare a activităţilor de sacrificare şi vânzare a mieilor, la punctele de sacrificare au mobilizaţi 10 medici. „Ne ocupăm în această perioadă de sacrificarea mieilor. Sunt amenajate patru spaţii la Târgu-Jiu, Motru, Rovinari şi Novaci, unde fiecare medic veterinar are responsabilităţi prin decizia directorului”, a declara Ion Iliuţă, director Direcţia Sanitar Veterinară Gorj. Cum zilele nu au intrat în sac, comercianţii speră ca de pe masa gorjenilor să nu lipsească friptura şi drobul de miel, de ce nu şi o ciorbă savuroasă tot de miel, astfel ca eforturile lor să merite. Asigură un lucru, că vor sta în târg cât este nevoie pentru a vinde marfa.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: