Mii de locuri vacante pentru tinerii care își doresc o carieră în MAI

0
102

Ministerul Administrației și Internelor organizează, pentru prima dată, o sesiune de admitere în luna ianuarie 2018 în școlile de agenți și subofițeri. Vor fi scoase la concurs 2.880 de locuri, astfel: 1600 pentru agenți de poliție, 700 pentru subofițeri jandarmi, 300 pentru subofițeri pompieri și 280 pentru polițiști de frontieră.

Locurile scoase la concursurile de admitere sunt comune – femei și bărbați, cu excepția celor aprobate la Școala de Subofițeri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești, care sunt doar pentru bărbați. Recrutarea candidaților se realizează, în funcție de domiciliu, respectiv reședința acestora, de către departamentele de resurse umane de la nivelul unităților teritoriale și centrale ale Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Inspectoratului General al Jandarmeriei și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Cererile-tip de înscriere pentru admitere în sesiunea ianuarie 2018 se depun de către candidați la departamentele de resurse umane până la data de 5 decembrie 2017. Tematica și bibliografia de concurs, etapele de înscriere a candidaților și planificarea probelor de concurs se vor afișa pe site-ul oficial al fiecărei unități de învățământ.

Școli postliceale ale MAI

Școlile postliceale ale MAI organizează concursurile de admitere în perioada 13 – 21 ianuarie 2018, conform graficelor stabilite la nivelul fiecărei școli. Proba de verificare a cunoștințelor constă într-un test scris. Pe lângă testul scris, candidații vor avea de trecut probele sportive, testul psihologic și evaluarea medicală. Acestea sunt școlile care vor organiza sesiunea de admitere din ianuarie: Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina – 1.300 locuri, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca – 300 locuri, Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea – 280 locuri, Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” din Drăgăşani – 350 locuri, Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” din Fălticeni – 350 locuri, Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldeşti – 300 locuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here