Mii de turiști au schiat la Rânca! În weekend a nins din abundență!

0
7

Mii de turiști au schiat la Rânca! În weekend a nins din abundență!Zona montană Rânca a fost plină de turişti în weekend-ul trecut, foarte mulți părinți preferând să se bucure de câteva zile libere pentru a profita de vacanța elevilor. A fost disponibilă pârtia din centrul staţiunii, acolo unde sute de persoane s-au aflat la schi şi la săniuş. Ieri a nins abundent la Rânca, astfel că și în perioada următoare turiștii vor putea schia.

Staţiunea montană Rânca a fost plină de turişti în acest sfârșit de săptămână. Grupuri de elevi au venit alături de părinți, dar și de profesori, să petreacă vacanța la munte. Zăpada din Rânca a fost numai bună pentru practicarea sporturilor de iarnă, pârtia fiind plină de dimineața și până seara târziu. În zonă au fost disponibili mai mulţi instructori de schi şi snowboard, care au fost extrem de solicitaţi. Echipele Serviciului Judeţean al Salvamont Gorj au fost prezente în zonă şi au intervenit de câte ori a fost nevoie şi de câte ori au fost solicitate, fie pe pârtie, fie în afara acesteia. „Au fost destul de mulți turiști, nu ca de Revelion, dar au fost. S-a schiat și s-au putut practica mai toate sporturile de iarnă”, spun salvamontiștii gorjeni.

Drum curățat

Mii de turiști au schiat la Rânca! În weekend a nins din abundență!Drumarii de la Secția Drumuri Naționale s-au asigurat că turiştii pot urca și coborî de la Novaci la Rânca fără probleme. Deoarece duminică a început să ningă din nou, s-a intervenit pentru a elimina stratul de zăpadă de pe carosabil, mai multe utilaje au curăţat şoseaua şi au răspândit material antiderapant, astfel încât traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de siguranţă. Pe DN 67 C, pe tronsonul Novaci – Rânca, şoferii pot circula numai dacă au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă. De asemenea, conducătorii auto trebuie să aibă în portbagajul maşinii şi lanţuri, pentru orice eventualitate. Drumarii au primit deja avertizare de ninsori abundente în Rânca, astfel încât sunt pregătiţi să intervină cu utilaje.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here