Ministrul Dezvoltării îl atacă aspru pe Ponta

0
11

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului nu pierde nici o ocazie de a-l ataca pe Victor Ponta, liderul PSD. Nici la Târgu-Jiu, Elena Udrea nu s-a sfiit să facă declaraţii la adresa şefului social-democraţilor, despre care spune că nu prea se ocupă de judeţul pe care îl conduce. Mai mult decât atât, Elena Udrea a postat aceste declaraţii şi pe blogul său, unde atacurile nu contenesc să „apară”.

„Am fost astăzi la Târgu-Jiu să semnez două contracte finanţate prin Programul Operaţional Regional. Unul prin care se va reabilita un drum judeţean, în valoare de 12,5 milioane de euro pentru Consiliul Judeţean al lui Ion Călinoiu, membru PSD. Celălalt de 6,1 milioane de euro pentru municipiul Târgu-Jiu, al cărui primar este Florin Cârciumaru, de asemenea membru PSD. Pentru cine nu ştie, Gorjul este un judeţ roşu, iar Târgu-Jiu este colegiul de deputat al lui Victor Ponta. Alocările de fonduri de astăzi sunt încă o dovadă că şeful PSD e un demagog fără seamăn la Bucureşti, care pune continuu placa alocării discreţionare de fonduri, dar nici nu a catadicsit să fie astăzi în propriul colegiu, când Guvernul tocmai a trimis bani pentru proiectul de dezvoltare urbană al Primăriei”, a menţionat Elena Udrea. Declaraţiile la adresa liderului PSD nu se opresc aici „chiar îmi spuneau cei de aici că vin eu mai des la Târgu-Jiu decât micul Titulescu şi am făcut mai multe pentru oraş şi judeţ decât el. Eu le-am răspuns, mai în glumă, mai în serios, că sunt chiar dispusă să candidez în acelaşi colegiu cu Victor Ponta”, a mai scris ministrul pe blog. Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a ţinut să explice ce înseamnă pentru judeţul Gorj, aceste două proiecte „primul din cele două proiecte este chiar pe Axa 2 a POR, cea pe care Comisia Europeană a decis sistarea plăţilor până în august. Le-am spus însă reprezentanţilor administraţiilor locale cu care am semnat astăzi contractele că, până la momentul la care vor încheia ei procedurile de achiziţii publice şi vor atribui contractele pentru lucrări, plăţile pe fondurile europene vor fi reluate. Deci, sistarea plăţilor nu înseamnă nici pe departe că oprim munca pe partea de contractări”, se arată pe blogul Elenei Udrea.

Verificări la contractele încheiate

Elena Udrea a menţionat tot pe blog, că se vor verifica cele 124 de contracte încheiate cu consiliile judeţene, pentru a nu exista nici o problemă, vizavi de cheltuirea banilor europeni. „De altfel, ministerul pe care îl conduc va prezenta în august concluziile verificărilor pe care le vom derula în perioada următoare la toate cele 124 de contracte încheiate de consiliile judeţene, pe Axa 2 a POR. Comisia Europeană ne-a cerut nouă să facem aceste controale tocmai pentru că are deplină încredere în MDRT. Chiar dacă fluxul de plăţi va fi repornit, situaţia nu trebuie privită cu lejeritate. Licitaţiile netransparente şi modul de implementare a proiectelor de către baronii locali au dus la blocarea fondurilor europene pe Axa 2 a POR!”, scrie Elena Udrea. Ministrul vorbeşte şi despre neregulile care se regăsesc în „interiorul” acestor contracte, nereguli care se regăsesc la administraţiile locale. „Neregulile în proiectele cu bani europeni se regăsesc la administraţiile locale. Acolo se fac licitaţiile, acolo se atribuie contractele pentru lucrări. MDRT nu face altceva decât să semneze contractele de finanţare. Primăriile şi Consiliile Judeţene decid cine face lucrarea şi pe câţi bani. Reprezentanţii administraţiilor locale au fost obişnuiţi cu adiţionale de 50% la contractele cu statul şi caiete de sarcini cu dedicaţie pentru « prietenii » apropiaţi. Trebuie să dezobişnuiască de aceste practici, pentru că altfel riscă să aibă probleme mari”, a adăugat ministrul.

Udrea: „lupta noastră se dă cu baronii locali”

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului nu a uitat să amintească nici de procesul de reorganizare, despre care spune că este o luptă permanentă cu baronii locali. Astfel, primarii nu sunt scutiţi nici ei de cuvintele „de bine” ale Elenei Udrea „eu cred că procesul de reorganizare administrativă trebuie să aibă ca prim element lupta cu baronii locali, toţi cei care cred că nu conduc un judeţ, ci stăpânesc o feudă, toţi cei care se cred atotputernici în judeţul lor trebuie să plece. Lupta noastră se dă cu baronii locali. Ei sunt una dintre piedicile mari în acest moment pentru modernizarea României. De baroni depinde în ce măsură banii europeni pentru dezvoltare regională vor ajunge sau nu în ţară. Iar reorganizarea administrativă este soluţia pentru a scapă de aceştia”, a scris ca o concluzie Elena Udrea.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here