7.4 C
Târgu Jiu
joi, martie 4, 2021
Acasă Actualitate Mită electorală sub formă de balast, la Cătunele

Mită electorală sub formă de balast, la Cătunele

Acuzaţii de mită electorală şi scandal între liberali şi pesedişti, la Cătunele. Cumnatul candidatului PNL la primăria Cătunele a depus plângere penală la Poliţie pe numele viceprimarului Iulian Vintilescu, iar poliţiştii au deschis dosar penal în cauză. Vintilescu ar fi comandat balast şi pietriş dintr-un râu pentru anumiţi cetăţeni, în schimbul voturilor acestora.

Mită electorală la Cătunele! Actualul viceprimar Iulian Vintilescu de la PSD, candidat pentru un mandat de consilier la Cătunele, este acuzat că a dat mită electorală. Liberalii din Cătunele sunt cei care au solicitat şi intervenţia poliţiştilor de la IPJ Gorj, după ce vicele PSD Iulian Vintilescu ar fi comandat balast şi pietriş dintr-un râu pentru anumiţi cetăţeni, în schimbul voturilor acestora. Cumnatul candidatului PNL la primăria Cătunele a depus plângere penală la Poliţie pe numele viceprimarului, iar poliţiştii au deschis dosar penal în cauză.

barbu

Şi senatorul PNL Tudor Barbu a comentat cazul de la Cătunele, acolo unde şi primarul PSD, Constantin Ţuilă, are dosar penal pentru fapte de corupţie în dosarul „Ydail”, caz în care, în primăvară, au fost chiar reţinuţi mai mulţi primari din Gorj. „Nu numai Ţuilă, care este primar şi are un grav dosar penal legat de Iordache şi Ydail, şi viceprimarul are dosar penal pentru mită electorală. Programul nostru electoral nu permite să scoţi din albia Motrului pietriş şi să-l dai ca şpagă electorală. Asta s-a întâmplat în Cătunele, se dădea mită electorală. Noi nu acceptăm aşa ceva. Deja poliţia îşi face treaba la Cătunele. Noi, liberalii încercăm să scoatem Gorjul de sub zodia păcătoasă a şpăguitorilor”, a declarant Tudor Barbu la Radio Omega.

Răzbunare

Viceprimarul din Cătunele, Iulian Vintilescu de la PSD neagă acuzaţiile de dare de mită şi spune că este victima unei răzbunări politice din partea candidatului PNL. Vicele Vintilescu mai afirmă că liberalii au pornit scandalul după ce au constatat că nu au şanse să câştige primăria Cătunele. „Nu am dat nicio mită electorală şi nu ştiu de ce să îmi fi făcut dosar penal din moment ce nu există faptele sau nu sunt probate. E o cercetare în curs, eu nu am nicio părere să spun. Un contracandidat nu ştie ce să îmi mai facă, ştie că nu are şanse şi crede că dacă denigrează persoane obţine mai multe voturi. E o campanie murdară! Noi suntem la primărie de mai mulţi ani şi probabil îi deranjează. A venit poliţia, s-a dus la oameni a verificat cine are balast şi l-a măsurat, i-a întrebat pe oameni cine l-a adus. Sunt anumite persoane care se ocupă cu aşa ceva şi aduc nisip, cărbune, balast la cerere. Au anunţul pe videotext şi poate oricine să comande. Asta nu înseamnă că am adus eu. Ce treabă am eu cu balastul?”, a explicat social-democratul Iulian Vintilescu de la Cătunele.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente