33.4 C
Târgu Jiu
luni, august 8, 2022
AcasăActualitateModernizări ample la două spitale din Gorj

Modernizări ample la două spitale din Gorj

Aproape 10 milioane de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) vor fi investiți pentru reabilitarea energetică a clădirii Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu de pe strada Progresului și  cea a Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu“ din Dobrița.
 Am primit notificarea oficială din partea din partea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și este o certitudine. Am fost informați că pentru Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu am obținut un proiect de 4,6 milioane de Euro, fără TVA, pentru reabilitarea energetică a clădirii din strada Progresului și un alt proiect în valoare de 4,7 milioane de Euro pentru Spitalul de Pneumoftiziologie din Dobrița, pentru ceea ce înseamnă creșterea eficienței energetice a clădirilor pe toate componentele, de la reabilitarea energetică, surse alternative de căldură, surse alternative de energie, reabilitarea tuturor rețelelor termice și electrice. Așteptăm să semnăm programul de finanțare și, de îndată, o să procedăm la demararea procedurilor de execuție a proiectului tehnic, urmat de construcția propriu-zisă, la cele două obiective importante pentru județul nostru“, a declarat președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, la Radio Infinit.
Instalația de oxigen a spitalului va fi reabilitată
Un alt contract de care va beneficia Spitalul Județean de Urgență constă în reabilitarea instalației de oxigen: „Am primit și semnat contractul de finanțare prin Programul Operațional Infrastructură Mare, în valoare de 9,2 milioane de lei fără TVA, pentru Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, prin care ne propunem să reabilităm întreaga instalație de oxigen, vacuum medical, aer comprimat pentru toate cele trei locații ale spitalului. Aceste fonduri sunt binevenite, deoarece, din bugetul nostru propriu, nu puteam să susținem aceste investiții.
Nu o să ne oprim aici și așteptăm ca, prin PNRR, să apară și alte axe de finanțare, astfel încât toate clădirile publice pe care le avem în proprietate să intre într-un proces amplu de reabilitare și modernizare“, a mai precizat Cosmin Popescu.

Sohodolul a fost curățat de vegetație

0
Sohodolul a fost curățat de vegetație, de către lucrătorii de la Sistemul de Gospodărire a...

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, la cumpărături în Piața Centrală din Târgu Jiu

0
Aflat într-o vizită de lucru în județul Gorj, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a participat sâmbătă,...

Accident la Copăcioasa. O tânără a fost rănită

0
O tânără de 20 de ani a fost rănită, ieri, într-un accident care a avut...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!