Acasa / Actualitate / Motru, transformat într-un Smart City

Motru, transformat într-un Smart City

În 2019 începe șantierul în Motru. O spune edilul Jianu care susține că investițiile nu se vor face din fonduri proprii ci prin accesare de fonduri europene.

Municipalitatea din Motru începe investiții majoare în oraș. Lucrările de reabilitare vizează domenii multiple. „Avem o cerere de finanțare și suntem în verificare pentru reabilitarea Casa de Cultură. Reabilitarea se va face din punct de vedere energetic urmând ca prin CNI să facem și dotarea acestui obiectiv. În faza de verificări se află și dotarea Colegiului Tehnic. Mai reabilităm și un cămin social, cu alte cuvinte în 2019 în Motru încep șantierele. A fost nevoie să întocmim acte și am chletuit peste 4.5 miliarde de lei dar nu ne oprim. În continuarea vrem să facem lucruri pentru oameni cu bani europeni sau alte surse de finanțare”, a declarat edilul din Motru.

Motru-Smart City

Edilul susține că are planuri mari și își dorește să transforme orașul într-unul inteligent. „Mă interesează conceptul de smart city. Acesta este viitorul și vreau ca Motru să fie printre primele orașele unde se implementează această tehnologie. Smart City înseamnă iluminat inteligent, telegestiune, stații de încărcare vehicule electrice, senzori pentru condițiile meteo, mobilier urban inteligent” , a mai declarat edilul.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*