14.1 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 30, 2022
AcasăActualitateMuncă la „negru“ la mall-ul din Târgu Jiu

Muncă la „negru“ la mall-ul din Târgu Jiu

Patru angajatori au fost sancționați de către inspectorii de muncă pentru folosirea în activitate a patru persoane pentru care nu aveau încheiate în prealabil contracte individuale de muncă și și pentru folosirea în activitate a unei persoane cu depășirea duratei timpului de muncă stabilite in cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial. Sancțiunile aplicate pentru depistarea muncii nedeclarate au fost în valoare de 95.000 lei.

„Doi dintre angajatorii sancționați își desfășurau activitatea în incinta celui mai mare spațiu comercial din Municipiul Târgu-Jiu, astfel, în urma acțiunii de control desfășurată de către inspectorii de muncă în data de 13.02.2022 au fost depistate 2 persoane prestând muncă nedeclarată“, au transmis reprezentanții Poliției Gorj.

 

Amenzi de 36.000 de lei în domeniul securității și sănătății

 

În domeniul securității și sănătății în muncă au fost aplicate sancțiuni în cuantum de 36.000 lei la nouă angajatori care nu respectau prevederile legale impuse de legislația muncii în vigoare.

Activitatea de control a inspectorilor de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, atât din domeniul relațiilor de muncă, cât și din domeniul securității și sănătății în muncă se va desfășura în continuare cu obiectivitate și profesionalism, indiferent de demersurile anumitor persoane care încearcă în mod ilegal să discrediteze  personalul instituției și să prejudicieze imaginea acesteia.

„Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va recurge la măsurile legale, atât de natură penală, cât și de natură civilă, împotriva tuturor  persoanelor care încearcă, prin orice mijloace, să intimideze personalul din cadrul instituției și să aducă atingeri demnității acestuia”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

 

 

Vice liberal: Adio alegeri în PNL, dacă este dizolvat BPJ

1
Unul dintre liderii PNL Gorj nu vede cu ochi buni o intervenție a organizației centrale...
Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu” Gorj

Proiect pe fonduri europene obținut de Muzeul Județean

0
Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” a obținut finanțare, prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene, pentru...

Un primar PNL îi ceartă pe parlamentarii ce se bat pe șefia organizației județene

0
Îngrijorare și temeri la început de sezon rece. Primarii se tem că nu vor avea...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!