Muncitori indieni aduși să lucreze la drumul de „centură“

0
3082

Societatea care construiește drumul de „centură“ al municipiului Târgu Jiu a fost nevoită să aducă muncitori indieni, după ce nu a găsit forță de muncă în România. Zece indieni vor începe să lucreze chiar din zilele următoare, după car vor mai veni și alții.

„Se caută muncitori calificați și necalificați. Acum au adus indieni. Au finalizat documentele și vor fi văzuți la lucru. În primă fază vor fi zece și urmează să vină în continuare. Sunt multe documente de întocmit“, a spus Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova (DRDP) Craiova.

 

Salarii minime de 3.000 de lei refuzate români

 

Românii nu au fost interesați să muncească în domeniul construcției de drumuri, deși salariile oferite pornesc de la 3.000 de lei.

„Nu au găsit români care să dorească să lucreze, deși salariile u sunt mici deoarece statul te obligă să-i dai minim 3.000 de lei net prin lege. Cei doi manageri nu acceptă ca lucrătorii să aibă alte ocupații, cum ar fi să stea pe Facebook, în timpul activității“, a mai precizat Cristi Tudor.

 

Lucrările se vor relua în aproximativ o săptămână

 

Lucrările la varianta de ocolire a municipiului Târgu Jiu se vor relua de la jumătatea lunii ianuarie.

„Se poate lucra la terasamente la varianta de ocolire a municipiului Târgu Jiu. Lucrările vor fi reluate din data de 15 ianuarie. La începutul lunii februarie vor fi anumite probleme de trafic la kilometrul 0, la Romanești, pentru că vor începe lucrările la pasaj și se va circula destul de greu. Lucrările sunt în grafic și trebuie să se finalizeze anul viitor. Mai sunt probleme cu terenurile și mulți proprietari au fost nemulțumiți cu despăgubirile oferite și au mers în instanța de judecată“, a menționat reprezentantul DRDP Craiova.

 

Podul de la Lainici va fi finalizat în vara viitoare

 

O altă lucrare importantă pentru infrastructura rutieră a județului Gorj este construcția noului pod peste râul Jiu din zona Lainici: „Lucrările la podul de l Lainici sunt realizate în proporție de peste 50 la sută. Lucrările sunt oprite în prezent din cauza temperaturilor nefavorabile. Acolo se toarnă beton și necesită o anumită temperatură. Lucrările se vor relua atunci când vremea va permite și se vor realiza grinzile și partea de suprastructură a podului. Până la sfârșitul verii acestui an  se va circula pe acest“, a specificat Cristi Tudor.

 

 


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here