Acasa / Actualitate / Municipalitatea a creat locuri de parcare, mașinile stau tot cățărate pe trotuar!

Municipalitatea a creat locuri de parcare, mașinile stau tot cățărate pe trotuar!

Decizia luată de municipalitate în a crea alveole pe principalul bulevard din oraș nu a rezolvat nici pe departe nevoia de parcări. Spațiile rezultate în urma arborilor scoși din rădăcini nu ajută prea mult decongestionarea traficului asta pentru că șoferii încă blochează prima bandă de circulație. Viceprimarul Adrian Tudor susține că în Consiliul Local consilierii au venit cu o propunere pertinentă pentru ca trotuarele să nu fie micșorate, însă, primarul Romanescu nu i-a luat în seamă.

Primele locuri de parcare de la Bulevardul Unirii sunt deja folosite de șoferi. Din păcate cei care nu găsesc unul din cele 12 locuri disponibile, nu renunță la nevoia de a opri în zonă și încalcă regula. Acuzat că a scos din rădăcini copacii decorativi, Romanescu susține că a luat decizia cea bună. „Vom replanta pomii în zonele unde s-au uscat alții. Sunt 12 locuri de parcare! Am luat această decizie pentru a elibera bulevardele din Târgu Jiu. Trebuie să creăm pentru agenții economici și spații, mai ales unde trotuarul permite”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

„Va trebui să reparăm mult după Marcel Romanescu”

Viceprimarul Adrian Tudor se declară nemulțumit de modul în care primarul Romanescu a acționat. „Este clar că în permanență trebuie să găsim soluții pentru parcările pe raza Municipiului Târgu Jiu. O discuție în acest sens a avut loc în Comisia de Circulație.  Propunerea noastră, a consilierilor, a fost ca trotuarele să rămână generoase. Un oraș fericit este acela unde cetățenii au trotuare și nu mașini parcate pe trotuare. Și, pentru asta s-a propus o discuție cu cei care au piața de flori, să mișcăm chioșcurile mai în spate. Din păcate nu a avut loc acest dialog și s-a intrat brutal în a face locuri de parcare. Va fi o zonă foarte dificil de parcurs pentru că trotuarul a rămas îngust. Eu aș găși o soluție pentru ca toată lumea să fie mulțumită și cetățenii să nu înjure că se lovesc unul de altul. Cel care face proiecte pentru oraș e primarul ales, care nu ține cont de ceea ce se discută în Comisii. E decizia dumnealui, și-o asumă! Partea proastă este că va trebui să reparăm mult după Marcel Romanescu, inclusiv ceea ce a făcut în ultimele zile” a declarat viceprimarul Adrian Tudor.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*