Municipalitatea anunță recepția stadionului! Târgujienii, puși să plătească facturi până când vor putea vedea meciuri pe arena de 20 de milioane de euro

0
42

Stadionul din Târgu Jiu va fi recepționat peste câteva zile. Anunțul a fost făcut de viceprimarul Aurel Popescu în urma unor noi discuții purtate cu oficialii Companiei Naționale de Investiții și cu reprezentanții constructorului. Este vorba, însă, de o recepție parțială. Veștile bune se opresc aici deocamdată, pentru că, deși stadionul nu este funcțional, târgujienii vor plăti facturi la utilități pe toată perioada sezonului rece.

Se fac deja probe la noua arenă sportivă din Târgu Jiu. Constructorul vrea să se asigure că alimentarea cu energie electrică și gaze naturale funcționează în mod optim și că toate celelalte utilități sunt funcționale. Potrivit viceprimarului Aurel Popescu, o recepție parțială a investiției va fi făcută peste câteva zile. „Am avut discuții cu CNI și cu cei doi dezvoltatori de la stadion și aș putea spune că peste 99% din investiție este finalizată. Partea de energie electrică a fost realizată, s-a făcut branșamentul și s-a trecut la probe, atât pe partea de iluminat în interiorul clădirilor, cât și pe partea de iluminat a stadionului. Cu siguranță se vor face probe și la tabelele de marcaj și la toate celelalte componente ale acestei investiții. A fost finalizată în urmă cu o săptămână și partea de alimentare cu gaze. Am purtat discuțiile vis a vis de modul în care se va face transferul, de partea de recepție parțială care se va face cu siguranță în maxim două săptămâni. Săptămâna aceasta va fi o delegație prezentă la Târgu Jiu, pentru că CNI dorește să poarte discuții, atât cu Primăria Municipiului Târgu Jiu, cât și cu cei doi dezvoltatori”, a declarat Aurel Popescu.

„Este o obligație morală”

Până să se bucure de meciuri sau alte evenimente pe noua arenă de 20 de milioane de euro, târgujienii trebuie, mai întâi, să plătească facturile la utilități. Întreg complexul sportiv va fi încălzit pe perioada iernii pentru ca investiția să nu aibă de suferit. „În această săptămână se fac pregătirile pentru intrarea în probe a instalației termice în întregul stadion. Pe perioada rece trebuie asigurate anumite condiții și, în mod special, condiții privind temperatura în interiorul clădirilor. Temperatura pe care ne-o solicită trebuie să fie una care să îndepărteze orice problemă. Undeva la 8-10 grade trebuie să se asigure pe întreaga perioadă de iarnă. Este vorba de peste 20 de milioane de euro care s-au investit aici și ne interesează ca investiția să fie bine conservată. Este o obligație și morală dacă vreți, să spunem așa, să plătim utilitățile, pentru că noi vom fi beneficiarii acestei investiții. Se anunță o iarnă grea și trebuie să luăm toate măsurile pentru protejarea gazonului, a clădirilor și a întregului ansamblu sportiv”, a mai explicat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here