27.3 C
Târgu Jiu
luni, august 3, 2020
Acasă Actualitate Municipiul Târgu Jiu, codaș la proiectele SMART CITY

Municipiul Târgu Jiu, codaș la proiectele SMART CITY

- Advertisement -

Compania Vegacomp Consulting, a publicat un raport al proiectelor SMART CITY ÎN ROMÂNIA ANULUI 2020. Printre orașele care au implementate astfel de proiecte nu se regăsește și municipiul Târgu Jiu și nicio altă localitate din județul Gorj.

Topul primelor orașe, în funcție de numărul de proiecte în plan, în curs de implementare sau livrate este: Alba Iulia (106), Cluj-Napoca (54), Timișoara (26), Arad (19), Iași (19), Brașov (18), București – Sector 4 (18), Oradea (17), Sibiu (16), Piatra Neamț (15).

Au fost 594 de proiecte implementate în 87 de orașe: 188 – Smart Mobilty; 130 – Smart Governance; 121 – Smart Living; 84 – Smart Economy; 42 – Smart Environment; 29 – Smart People.

„Un oraş inteligent este un loc în care serviciile şi reţelele tradiţionale sunt făcute mai eficiente prin folosirea tehnologiilor de telecomunicaţii şi digitale în folosul cetăţenilor săi şi al economiei.

Multe primării au folosit fonduri europene pentru proiecte de infrastructură cum sunt apa, iluminatul sau supravegherea video şi au adăugat elemente specifice unui proiect Smart City“, a postat târgujianul Marius Brânzan pe Facebook.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Dan Ilie Morega: „Am ținut la pieptul meu un șarpe…Marcel Romanescu și-a dovedit adevărata lipsă de caracter și este doar pe interes!”

Dan Ilie Morega, președintele „Institutului de Analiză, Investigații Publice și Politice”, îl critică în termeni foarte duri pe Marcel Romanescu, primarul Municipiului Târgu Jiu,...

De ce Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu Jiu?

Numele meu este Lazăr Elena Manuela, am urmat  cursurile facultății de Drept  din cadrul Universității ”Constantin Brâncuși’’ din Târgu-Jiu iar în prezent am fost...

Tragedie într-o familie din Motru. Tată și fiică, decedați într-un accident pe „centura“ Craiovei

Un bărbat în vârstă de 41 de ani și fiica lui de șase ani, din municipiul Motru, au decedat în această dimineață într-un accident...

Consiliul Județean Dolj achită despăgubiri proprietarilor de terenuri din județul Gorj

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a emis dispoziția prin care întreaga suprafață de teren supusă exproprierii în vederea derulării investiției în valoare...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini