Muzeu al satului și teren de fotbal lângă Mănăstirea Polovragi

0
44

primar-polovragiPrimăria comunei Polovragi intenționează să construiască un complex sportiv și un muzeu al satului chiar lângă Mănăstirea Polovragi. Anunțul a fost făcut de primarul Gheorghe Epure.

Astfel, lângă sfântul lăcaș de cult se va juca și fotbal, însă activitățile sportive ar putea perturba isihasmul și liniștea specifică mănăstirilor. „Am depus un proiect la Compania Națională de Investiții, pentru a crește infrastructura de agrement pentru vizitatorii comunei, dar și pentru consătenii noștri. Ne-am gândit ca acest complex sportiv să cuprindă terenuri de baschet, handbal, de tenis, dar și un teren de minifotbal. Va fi dotat cu vestiare. Se lucrează la proiectul tehnic. Avem echipă de fotbal, dar ne dorim să creștem gradul de atractivitate al turiștilor”, a spus primarul comunei Polovragi, Gheorghiță Epure.

Muzeu al satului cu meșteri

Visul primarului comunei Polovragi este de a amenaja un muzeu al satului. Gheorghiță Epure vrea să-i aducă în cadrul muzeului pe toți meșterii populari din localitate, astfel încât acest loc să devină o atracție turistică: „Un muzeu al satului este visul meu. Există sursă de finanțare prin programul PNDL. Am consultat un proiectant și un consultant specialist în muzeografie. La Polovragi avem o serie de meșteri populari care își desfășoară activitatea în cadrul Școlii Populare de Artă și doresc ca aceste obiceiuri să se desfășoare în cadrul muzeului. Va fi acolo joagăr, moară, pivă, gospodăriile țărănești pornind de la locuința dacică până la cele din urmă cu 100 de ani. Sunt meșteri care realizează împletituri în lemn, cusături, țesături, prelucrarea șiței. Toate aceste activități se vor putea desfășura în viitorul muzeu. Terenul este al primăriei și se află lângă Mănăstirea Polovragi”, pe drumul care duce la peșteră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here