Acasa / Actualitate / Muzeul Național „Constantin Brâncuși”, lăsat fără operele din curte

Muzeul Național „Constantin Brâncuși”, lăsat fără operele din curte

Primarul Municipiului Târgu Jiu vrea să mutele operele de artă din curtea Muzeului Național Constantin Brâncuși. Ideea i-a venit edilului după ce a intrat în posesia unui teren de lângă Parcul de la Coloană pe care vrea să-l transforme într-un mini muzeu în aer liber.

Municipalitatea a intrat în posesia unui teren privat, după ce proprietarul l-a donat cu titlu gratuit autorităților din Târgu Jiu. Aflat în apropierea Parcului Coloanei Infinitului, terenul se dorește a fi transformat într-un spațiu de relaxare. Primarul are în plan amplasarea unor opere semnate Brâncuși, inclusiv operele care le ora actuală se aflat în curtea Muzeului Național „Constantin Brâncuși”.

Bust sculptor

„Vrem să realizăm un spațiu verde, un parc natural în care să amplasăm, dacă putem, dar vedem, vorbim și cu Ministerul Culturii, acele lucrări din curtea Casei Gănescu. Am mai văzut câteva lucrări făcute de Constantin Brâncuși care sunt în diverse puncte din România, și pe care am putea să le achiziționăm. Oricum, în perioada următoare, vom amplasa acel bust al lui Constantin Brâncuși, din fața Casei Sindicatelor, în acest părculeț de 2650 mp pe care îl primit cu titlu gratuit”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Un comentariu

  1. Ba nea Romanescule , incepi sa deviezi la fel ca si Carciumaru pe vremuri. Cum sa muti bustul lui Constantin Brancusi , Geniul de la Hobita , parintele sculpturii moderne,din centrul orasului la periferie ? Cum sa muti acele piese din curtea Casei Ganescu la marginea orasului? De ce nu muti si Poarta Sarutului impreuna cu Masa Tacerii tot acolo , macar sa fie toate la un loc? Vezi matale , de aia ar fi bine ca primarii sa aiba dreptul la un singur mandat , sa nu o ia razna si sa devina buricul pamantului . Pe noi cetatenii mun’cip’ului ne ai consultat vreodata cu privire la planurile tale ce ne privesc pe noi direct? Pe noi care te platim sa lucrezi in slujba noastra?

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*