spot_img
13.8 C
Târgu Jiu
joi, martie 28, 2024
Altele
    AcasăActualitateNoi controale și verificări ale inspectorilor sanitar-veterinari

    Noi controale și verificări ale inspectorilor sanitar-veterinari

    Foto arhivă

    Inspectorii D.S.V.S.A. Gorj au efectuat controale și verificări tematice și fizice în unități supuse supravegherii și controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor de pe raza teritorială a județului Gorj (Aninoasa, Bărbătești, Bâlteni, Borăscu, Berlești, Bumbești-Jiu, Bustuchin, Câlnic, Crasna, Dănești, Drăguțești, Godinești, Hurezani, Lelești, Licurici, Logrești, Mătăsari, Motru, Mușetești, Novaci, Padeș, Peștișani, Polovragi, Roșia de Amaradia, Runcu, Săulești, Slivilești, Stănești, Târgu-Jiu, Tismana, Turburea, Turceni, Turburea, Țânțăreni, Văgiulești, Vladimir), în domeniile alimentar și al sănătății şi bunăstării animalelor.

    În timpul controalelor efectuate în această perioadă au fost aplicate și sancțiuni contravenționale (Polovragi, Târgu-Jiu, Țânțăreni, Vladimir):

    – 1.500 lei posesorului unui mijloc de transport verificat în punctul temporar de control în trafic de la Polovragi, întrucât transporta produse alimentare (carne de porc) fără a deține autorizație sanitară-veterinară și pentru siguranța alimentelor;

    – 1.200 lei proprietarului unei exploatații non-profesionale de suine, pentru care nu deține formulare de mișcare și întrucât acestea nu sunt înregistrate în Baza Națională de Date;

    – 1.200 lei la un magazin alimentar, întrucât persoana care deservește punctul de lucru nu deține echipament complet de protecție sanitară – la momentul controlului a manipulat produsele alimentare (brânză telemea) fără a utiliza mijloace de protecție (mănuși) la operațiunea de împachetare și servire  a consumatorului final; a efectuat depozitarea înghețatei într-o ladă frigorifică neigienizată; amplasarea ustensilelor de curățenie în spațiul de comercializare; nu există facilități pentru spălarea, igienizarea și uscarea mâinilor personalului;

    – 1.200 lei la un magazin alimentar, pentru că persoana ce deservește punctul de lucru a depozitat necorespunzător produsele alimentare (pulpe de pui congelate dezambalate în contact direct cu înghețata, în aceeași ladă frigorifică);

    – 1.200 lei la un fast-food, pentru că legumele neigienizate (prezentau urme de pământ) au fost depozitate temporar în apropierea sandvișurilor în aparatura frigorifică.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: