Acasa / Actualitate / Noi promisiuni pentru Cartierul Narciselor. Proiect de 3 milioane de euro!

Noi promisiuni pentru Cartierul Narciselor. Proiect de 3 milioane de euro!

Promisiuni pe final de an. Primarul Marcel Romanescu a anunțat că se implementează proiectul de amenajare a unei zone de agrement în Cartierul Narciselor. Investiția în valoare de aproximativ 3 milioane de euro vine să dea culoare celui mai nou cartier din oraș, însă, uitat de autorități. Potrivit proiectului în zonă va  fi construit un amfiteatru, parc cu punct sanitar și spații verzi dar și un centru de închirieri biciclete. Asta în timp ce târgujienii care și-au ridicat locuințe în zonă așteaptă ca municipalitatea să le toarne un petic de asfalt pentru a scăpa de nămolul până la brâu care se formează la fiecare ploaie. În toamnă, mai multe locuințe au fost inundate după puhoaiele de apă venite de pe dealuri au ajuns în gospodăriile oamenilor pentru că un dig rupt nu a atras atenția municipalității.

Proiectul care va fi demarată din primăvara anului viitor, după cum afirmă chiar autoritățile locale, este obținut pe fonduri europene. Pe lista de priorități se numără amenajarea unui spațiu verde de 107.045,00 mp, crearea unor facilități de recreere  printr-un loc de joaca, amfiteatru, spațiu închiriere biciclete, totul de 1253 mp dar și realizarea de alei pietonale. ”Valoarea totală a proiectului este de 12.321.845,46 lei, din care valoare nerambursabilă este de 11.007.322,39 lei, iar contribuția proprie este 1.314.523,07 lei. Dotările propuse în acest parc, destinate petrecerii timpului liber, vor fi: amfiteatru în aer liber înierbat, cu zona de scena, punct info-turistic, centru de închiriere biciclete, grupuri sanitare, mobilier urban respectiv loc de joaca cu echipamente specifice, bănci, coșuri de gunoi și cișmele, sistem de iluminat, sistem de irigație pentru spațiile verzi si locuri de amplasare a grupuri statuare existente în patrimonial cultural-artistic al municipiului Târgu Jiu. Spațiile verzi vor conține arbori, arbuști, flori si gazon, fiind dispuse pe criteriul liber-peisager”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Când se apucă de treabă?

Perioada de implementare a proiectului este 13.11.2019 – 31.07.2022. Autoritățile susțin că dacă licitația se finalizează cu bine din luna martie ar putea să înceapă primele mișcări în zonă. „Să sperăm că începând cu luna martie- aprilie toate aceste lucrări vor găsi și constructorii necesari. Procedura de achiziție nu este foarte simplă pentru că știm cu toții că avem și perioada de contestații, care, de cele mai multe ori, au dus la întârzieri. Sperăm ca colegii de la Achiziții să poată să-și deruleze toate procedurile ,iar, în mai , cel târziu, să fie dat ordinul de începere a lucrărilor, odată cu sezonul cald. Fiind vorba de fonduri europene nu ne permitem întârzieri pentru că exercițiu bugetar este clar”, a declarat directorul tehnic al primăriei Târgu Jiu, Marius Ionescu.

Un comentariu

  1. Iarasi minte Badalica de la primarie.Este plin orasul de investitii si realizari, mai ceva decat prin zonele exotice.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*