Noul manager al Spitalului Județean, pus să scape de medicii care „nu fac nimic dacă nu le pică plicul”

0
108

Viitorul manager al Spitalului Județean Târgu Jiu are o misiune extrem de dificilă. Acesta trebuie să scape unitatea de doctorii care condiționează actul medical de „plicul” primit. Asta spune chiar consilierul personal al președintelui Consiliului Județean, Cristian Toader Pasti, cel însărcinat de șeful județului să facă ordine în Spitalul Județean. Pasti vrea ca noul manager să îi dea la o parte pe cei care, de-a lungul anilor, au întinat imaginea spitalului.

Cristian Toader Pasti le declară, din nou, război anumitor medici din Spitalul Județean, pe care îi acuză că aduc deservicii unității medicale și țin cu dinții de scaune, în defavoarea medicilor tineri. Declarațiile lui Pasti vin cu doar câteva zile înainte de desemnarea prin concurs a unui nou manager pentru cel mai important spital al județului.

„Avem trei candidați la postul de manager și sperăm că va câștiga cel mai bun. Acest spital poate fi îndreptat cu condiția să scoatem gunoiul de sub preș. Am spus că au fost blocate posturile pentru medicii tineri de către medicii care n-au alt scop decât să se ducă pe acolo și să vadă dacă le pică ceva – am avut treptate. Iată că au început să vină medici tineri. Avem la ora actuală câțiva medici extraordinar de buni la nivel de țară. Trebuie să îi scoatem la lumină pe acești oameni și să îi punem la zid pe cei care întinează prin ceea ce fac profesia de medic: condiționează actul medical, nu fac nimic dacă nu le pică plicul, nu au treabă cu ordinea și curățenia pe secție. Încet, încet, pe oamenii aceștia trebuie să îi dăm la o parte, dacă vrem ca spitalul nostru, de pe ultimele trei locuri din țară, să avanseze spre locurile de la jumătatea clasamentului făcut în funcție de cum văd pacienții actul medical”, a declarat consilierul șefului CJ, Cristian Toader Pasti.

„CJ investește anul acesta foarte mulți bani”

Pasti spune că eforturile viitorului manager al spitalului vor fi sprijinite de Consiliul Județean cu investiții importante în reabilitarea mai multor secții, pentru ca gorjenii să nu își mai strige nemulțumirea în stradă, așa cum s-a întâmplat astă-iarnă. „Lucrurile sunt într-o direcție bună la Spitalul Județean. Domnul Cosmin Popescu, cam din două în două zile face o analiză cu cei care sunt responsabili de soarta spitalului. Consiliul Județean investește și anul acesta foarte mulți bani în reabilitarea unor secții. S-au luat măsuri privind disciplina și nu mai intră în spital chiar toată lumea, s-au luat măsuri cu masa și nu se mai fură din mâncarea bolnavilor, sper să se ia măsuri și cu medicamentele. Eu când vorbesc am în spate niște documente și știu ce vorbesc. Toți trebuie să luptăm să scoatem la lumină orice e bun, dar din păcate nu prea am avut ce scoate”, a mai adăugat Cristian Toader Pasti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here