Noul stadion din Târgu Jiu va fi gata în septembrie, dar inaugurarea se va face peste două luni

0
96

Construcția noului stadion municipal se va finaliza în această lună, susțin reprezentanții Primăriei Târgu Jiu. Totuși, pentru ca întregul complex sportiv să poată fi dat în folosință, mai este nevoie de încheierea unui nou contract pentru realizarea amenajării exterioare.

Primăria are obligativitatea de a realiza acordurile la utilități. „S-au definitivat ultimele detalii, astfel încât lucrările la construcția propriu-zisă, ceea ce este contractat în acest moment, vor fi definitivate în luna septembrie. Am făcut în paralel demersurile la Ministerul Dezvoltării și Compania Națională de Investiții pentru a fi finanțate și partea de amenajări exterioare. Este vorba de alei, platforme, pavele, iluminat stradal, astfel încât întregul complex sportiv să reprezinte un punct de referință al municipiului. În sarcina Primăriei este obligația de a realiza racordurile la utilitățile”, a spus Raul Chiriac, șeful Serviciului de Investiții din cadrul Primăriei municipiului Târgu Jiu.

CNI trebuie să încheie un nou contract

Compania Națională de Investiții trebuie să încheie un alt contract pentru realizarea amenajărilor din jurul stadionului. Raul Chiriac susține că noul complex sportiv va fi inaugurat în luna noiembrie: „Va fi vorba de un alt contract, care va realizat tot în perioada de toamnă. Este vorba de un alt contract care va fi atribuit de Compania Națională de Investiții conform procedurilor care trebuie parcurse după Legea achizițiilor publice. Stadionul va fi funcțional în momentul în care întregul complex va fi finalizat. În această toamnă se vor realiza toate lucrările. În cursul lunii noiembrie, complexul sportiv va fi dat în folosință“.

Noua arenă sportivă de la Târgu Jiu va avea peste 11.000 de locuri acoperite, o parcare subterană și un hotel. Investiția se ridică la peste 20 de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here