Acasa / Actualitate / Nu se mai desființează nicio clasă de liceu. Cine își arogă meritele

Nu se mai desființează nicio clasă de liceu. Cine își arogă meritele

Nicio clasă de liceu din județul Gorj nu se va desființa. Decizia a fost luată în urma unor discuții cu ministrul Educației, Ecaterina Andronescu.

Marcela Mrejeru, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, susține că hotărârea de a nu fi desființate clasele de liceu nu i se datorează primarului Romanescu, care cu o zi înainte a făcut o serie de declarații în conferința de presă prin care și-a arătat nemulțumirea cu privire la faptul că din cele patru clase de liceu care urmau să fie desființate, trei erau de la licee din Târgu Jiu: „Am avut mai multe discuții cu doamna ministru Ecaterina Andronescu, motiv pentru care am reușit, după mai multe discuții și telefoane cu doamna și cu doamna Corina Marin, directorul general, să obțin cele patru clase pe care le tăiase de liceu, după care doamna ministru l-a sunat pe domnul primar să-i spună că în urma discuțiilor cu mine a acceptat lucrul acesta. Domnul primar a fost informat că eu am făcut demersurile. Dumnealui a făcut o dezinformare, probabil, nu știu. Am reușit să redobândim cele patru clase pierdute. Nu se va reduce nicio clasă. Rămân 83 de clase de liceu și 35 de clase de profesională“.

Romanescu: „E bine că problema s-a rezolvat“

Primarul municipiului Târgu Jiu susține, la rândul său, că a purtat timp de două zile discuții cu privire desființarea claselor de liceu: „E bine că problema s-a rezolvat după aceste discuții. Trebuie să recunosc că am discutat timp de două zile și cu dânsa, și cu domnul inspector adjunct Staicu, ca să găsim o soluție. Ideea era să găsim soluția și să nu se desființeze cele trei clase de la liceele din Târgu Jiu. Asta am încercat eu să fac. În rest, îi doresc multă sănătate doamnei inspector general și sper că va fi pe viitor mult mai atentă la problemele liceelor și școlilor din Târgu Jiu. Dar îi transmit că nu trebuie să uite că am fost coleg cu doamna ministru Andronescu în Comisia de educație din Camera Deputaților“.

8 comentarii

 1. Da ce atâta scandal pe clase de liceu, pai cele de profesionala ce au, avem nevoie de meseriași în tara asta nu sa completam ore la unii la alții sau sa nu își piardă posturile de adjuncti, verificați sa vedeți ca acestora li se suprapune programul cu orele pe care le predau și pleacă din școală după bunul plac, uita ca lucrează la stat.Sistem infect, oameni duplicitari.

  • Uita-te sa vezi gradul de promovabilitate, vezi care este planul de scolarizare in invatamantul profesional. Sunt licee unde se invata aceeasi meserie cu cate 14 elevi. In loc sa comaseze cate doua intr-unul, mrejeru-isfan desfiinteaza clase de elita ca sa nu dea afara pilele angajate ca si cadre didactice care au un grad de promovabilitate scazut si cu note la titularizare sub 7, multi dintre profi chiar sub 5. Vezi cu ce medii s-a intrat la liceele alea profesionale. Pe unul care intra cu o medie sub 5 la liceu il doare la bascheti de bac si sa fie prezent la ore. In anul scolar 2017-2018 au fost doua clase de a IX-a cu aceeasi profesie la doua licee diferite unde, la prima au fost inscrisi 23 din 28 elevi , jumatate au intrat cu media de admitere sub 5, iar la al doilea 5 elevi, din care 1 a avut aproape 7 media de admitere, al doilea 5 si ceva, iar ceilalti 3 sub 5. Vrei sa spui ca cei care au intrat cu media sub 5 vor promova bacul si ca vor fi prezenti la toate orele? Sa fim seriosi!

 2. Acest Romanescu este coleg, prieten si dusman cu toata lumea.Are un mod grtos de a-si asuma merite pe munca altora, cat il priveste doar vorbe goale.Apropo, aplica aceeasi tactica ca batranul Carciumaru, scotand pe posturile locale RTV pe mincinosii din primarie,Ionescu si Chiriac, care de ani de zile rostogolesc niste promisiuni in privinta marilor utilitati si investii, dar in realitate nu se intampla nimic, orasul fiind mort
  din punct de vedere economic si edilitar.Asa ca…

 3. ELEVII CU MEDII SUB 5, NU AU CE CAUTA LA LICEU!
  SA FIE CLAR!

 4. Felicitari domnului primar! Aceasta mrejeru-isfan si tot ce inseamna psd-alde-udmr-pru-pro-psdi-ppu trebuie sa dispara dupa gratii si averile redate bugetelor locale si celui de stat. Cine a scris si semnat planul de scolarizare? Cumva sunt scrise de isj si semnate de inspectorul sef mrejeru?

 5. “TAVI”, vezi ca nu ti-a dat Romanescu toate informatiile.Esti dus rau cu pluta, te-au prins inundatiile prin targ si ti-au troscotit si mintea aburita de atata otrava.

 6. corect dl. tavi dar trebuie sa-i amintim lui tanti Andronescu ca tot pe vremea cand era cu ani in urma ministru,au fost desfintate scolile profesionale si au aparut brusc analfabetii cu diplome care nu stiu ce este cu ei,ar munci dar au pretentii conform diplomelor,mie ca si angajator nu imi convine sa angajez un astfel de om pentru ca trebuie sa-l platesc un an degeaba pana vede cu ce se mananca meseria.

 7. Stati linistiti, vor veni ai nostri la guvernare si totul va fi super.OK.Deja s-au stabilit strategia, ministerele si programul de guvernare, iar la invatamant va fi numita, se pare, dna Turcanu, eminenta cenusie care va schimba radical situatia din invatamant.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*