O absolventă de la CNTV vrea să devină spaima corupților! Tânăra studiază Drept și se pregătește pentru cariera de procuror!

3
245

Luana ConstantinescuA știut încă din timpul liceului ce carieră vrea să urmeze, așa că a luptat să fie admisă la Facultatea de Drept din cadrul Universității București și spune că imediat după finalizarea acestor studii nu va sta pe gânduri și va susține examen pentru a deveni procuror. Luana Constantinescu, fostă elevă a Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu este un bun exemplu al ambiției și tânărului muncitor. Aceasta susține că încă mai crede cu tărie în noțiunea de corectitudine și vrea să practice într-un domeniu în care să poată schimba destinul acestei țări.

Luana ConstantinescuTânăra studentă susține că a știut încă din anii de liceu ce vrea să facă, așa că s-a pregătit intens. La fel are de gând și în ceea ce privește cariera la care visează. Nu se vede profesând o altă meserie. „Chiar dacă este devreme să vorbesc despre ce voi face după finalizarea studiilor și existând șansa unor schimbări, pot spune că sunt foarte hotărâtă și am intrat în această facultate cu o țintă bine stabilită. Îmi doresc să susțin examenul pentru admiterea în Magistratură, iar meseria pe care îmi doresc s-o îmbrătișez este cea de procuror în cadrul DIICOT. Nu cred că a fost vorba despre vreo revelație în ceea ce privește decizia mea de a urma această facultate. Cred cu tărie că am fost construită pentru a urma Facultatea de Drept. Îmi place foarte mult ideea de dreptate și corectitudine, pe care sper eu că o să le instaurez în această țară. Așa cum am menționat mai sus, a fost singura facultate pentru care eu am optat și pentru care mi-am dedicat în totalitate timpul meu în ultimii doi ani. A fost, probabil, cea mai mare reușită a mea de până acum și sunt sigură că niciodată nu îmi voi regreta decizia de a urma studiile la Facultatea de Drept. Dacă nu ar fi fost Drept, nu ar fi fost nimic altceva. M-am dedicat întru totul pregătirii examenului de admitere al acestei facultăți pentru că am știut că locul meu este doar aici”, a precizat Luana Constantinescu.

„Nimeni și nimic nu iți garantează succesul”

Luana ConstantinescuGorjeanca nu a ales să studieze în străinătate pentru că are încredere în învățământul din România. „Sunt conștientă că nicio facultate din străinătate, indiferent de locul pe care se poziționează în top-ul facultăților foarte bine cotate, nu-mi va asigura realizarea profesională dacă nu va exista pregătirea mea individuală. Nimeni și nimic nu îți garantează succesul. Eu nu cred în noroc, cred în dorința fiecăruia de a se perfecționa și cred că ideea de perfecționare se poate construi și în România (…) Faptul că am rămas în România pentru a studia nu reprezintă pentru mine un handicap. Am încredere în învățământul din România și sunt sigură ca Facultatea de Drept din cadrul Universității din București mă va pregăti, cu siguranță, pentru a deveni ceea ce îmi propun. Îmi doresc să evoluez foarte mult, încât să devin cea mai bună în meseria de procuror”, a mai precizat Luana Constantinescu.

În liceu a avut numeroase participări la Olimpiada de Limba și literatură română, dar și la concursurile școlare precum cel organizat de Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” în colaborare cu Biblioteca Județeană „Christian Tell” – Cartea, gata să te iubească- unde a obținut premiul I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here