23.2 C
Târgu Jiu
vineri, august 7, 2020
Acasă Actualitate O familie izolată la domiciliu acuză autoritățile că nu au adus mâncare,...

O familie izolată la domiciliu acuză autoritățile că nu au adus mâncare, iar copilul a fost lăsat fără lapte

- Advertisement -

Doi tineri izolaţi la domiciliu, alături de fiul lor de 1 an şi jumătate acuză autoritățile că i-a lăsat fără mâncare. Mai grav este faptul că nu copilului nu i-a fost adus lapte și cei doi soți au fost nevoiți să-i dea apă cu zahăr.

Soții Andrei şi Julia s-au întors din Anglia pe data de 17 martie, după care au intrat în izolare la domiciliu pe o perioadă de 14 zile.

Andrei, de 34 de ani, spune că sunt ajutați doar de bunica de 77 de ani, care le cumpără mâncare, dar de astăzi nici ea nu mai are voie să iasă din casă: „Ne-am întors pe 17 martie din Londra, pe aeroportul Craiova. De acolo mi s-a spus să merg acasă să mă izolez pentru 14 zile. Asta am făcut. L-am trimis pe unchiul meu să anunţe primarul din Vladimir că am ajuns, după care am sunat la DSP şi la Poliţie şi am anunţat. De atunci, până azi, copilul meu a băut apă cu zahăr, pentru că nu am avut lapte. Ne-a adus un unchi lapte într-o zi şi ne mai lasă la poartă mâncare bunica mea, în vârstă de 77 de ani, la care riscul e mai mare de îmbolnăvire. Suntem izolaţi, eu, soţia şi fiul nostru de 1 an şi jumătate, de şase zile acasă, la ţară, în comuna Vladimir, şi primăria nu mi-a adus nici măcar lapte pentru copil. Îi dăm apă cu zahăr. Pampers nu, mâncare nu. L-am rugat pe domnul primar să ia din bani de la buget şi când ies de aici scot de pe card şi îi dau”, a declarat Andrei pentru MEDIAFAX.

Primarul spune că a refuzat mâncarea

În schimb, primarul comunei Vladimir, Ion Ianăşi, susţine că bărbatul ar fi refuzat hrana oferită de autorităţi şi că sunt foarte pretențioși la mâncare: „Mi-a dat o listă, cu tot felul de aberaţii. M-am dus a doua zi cu mâncare cumpărată de la magazin, cu cartofi, am plasele la mine aici, a refuzat, am fost cu poliţiştii şi cu asistentul comunitar. Nu a ieşit la poartă. A venit un unchi de-al lor la primărie să ne ducem să-i luăm ce e pe listă, nu ce vrem noi. Pe listă mi-a cerut carne tocată de curcan, carne tocată de vită, muşchi afumat, coastă afumată, ciocănele, cârnaţi de grătar, o listă pe o coală de caiet studenţesc şi pe o parte şi pe cealaltă. După calculele mele, undeva de vreo zece milioane de lei vechi. A doua zi am cumpărat de la magazinul din faţa primăriei, de 20 de lei pe zi de persoană, cât am stabilit. Am trimis poliţistul la ora 9.00, nu a vrut să răspundă. Eu mă duc să-l rog pe om şi el mă ignoră şi îşi bate joc de noi? Noi am ajuns cârpele lor? Ei nu au contribuit în statul ăsta român cu absolut nimic. Au venit de pe unde au venit, fără să participe cu nimic”.

„Eu nu am auzit când au venit“

Tânărul spune că nu a auzit când a fost căutat ca să i se aducă mâncarea deoarece casa este mai în spate: „Am înţeles că au venit joi la 8.00. Avem casa în spate. Eu nu am auzit, însă stau la 200 de metri de primărie, nu mai puteau să vină o dată? Ai venit joi, însă eu nu mai mănânc până duminică? Avem sonerie, era poarta deschisă. Eu nu am auzit când au venit, dar de ce nu au mai venit de atunci? Nu aveam cum să refuz mâncarea, dacă eu am sunat la 112 să spun să îmi aducă. Primarul a mers la bunica mea de 77 de ani, care stă în acelaşi sat, şi i-a zis că el nu îmi aduce ce e pe foaie, că el nu ştie ce e ăla «bacon sau pampers pants». El nu a venit la mine, că «ia virusul». Eu, de când am venit, am văzut Poliţia o dată, când m-a întrebat câţi locuim aici. Miercuri am sunat la 112 şi a venit cineva, a luat lista şi de atunci nu am mai văzut pe nimeni. Să stai cu un copil de 1 an jumate în casă de şase zile, să te uiţi ca îi este foame şi sa nu ai ce să-i dai, nu e normal. Nici măcar nu au venit să vadă dacă mai sunt la locuinţă, dacă am plecat. Nu a mai venit nimeni. Nici măcar o bucată de pâine nu am primit”, a încheiat Andrei.

Andrei şi soţia lui au lucrat în Anglia din anul 2004. Femeia a lucrat la metrou, iar el ca  recepţioner la hotel. Aceștia au reuşit să-şi construiască o casă în judeţul Gorj și au stabilit să se întoarcă definitiv în România în acest an.

- Advertisement -

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Marcel Romanescu negociează, dar nu prea știe ce negociează! Vezi despre ce este vorba

Pe pagina sa de socializare, Marcel Romanescu, primarul Municipiului Târgu Jiu, se laudă că a fost la o întâlnire cu Marcel Boloș, ministrul Fondurilor...

Surpriză de proporţii pentru un şofer din Târgu Jiu care a parcat maşina lângă ghena de gunoi

Un şofer care a parcat maşina lângă ghena de gunoi dintr-un cartier din municipiul Târgu Jiu s-a trezit cu o plasă plină de gunoi...

S-a stins din viață un fost judecător gorjean

Romel Merișescu, fost judecător la Tribunalul Gorj, a decedat ieri la Spitalul Universitar București. Acesta avea vârsta de 76 de ani. Romel Merișescu a fost...

Dă-i omului putere ca să vezi cine este! Dan Ilie Morega dezamăgit de Marcel Romanescu

  Când vrei să vezi caracterul unui om trebuie să faci un singur lucru...să-i dai putere și atunci vei afla, cu adevărat, cine stă în...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini