O importantă firmă italiană, în discuții pentru a-și muta sediul în incinta Parcului Industrial Bumbești Jiu

0
274

O societatea italiană ar putea să-și mute sediul în incinta Parcului Industrial Bumbești  Jiu. Firma care activează în domeniul construcțiilor poartă discuții cu conducerea parcului. Suprafața de teren de care are nevoie pentru a-și desfășura activitatea este de aproximativ 7.000 metri pătrați.

Eftemie Popescu, directorul Parcului Industrial Bumbești Jiu, a precizat că există o hală care nu poate fi utilizată pe acest teren, dar în cazul în care negocierile se vor finaliza, imobilul va fi demolat pe cheltuiala Parcului: „Parcul funcționează din plin cu toate capacitățile de producție închiriate, cele care sunt accesibile, pentru că sunt și spații care nu pot fi folosite și valorificate ca atare. Acele spații trebuie demolate, dar numai în urma semnării unui contract ferm un investitor care are în atenție să se instaleze în incinta parcului, cu toate facilitățile. Aștept un răspuns din partea unei firme italiene care ar fi interesată de o asemenea suprafață de teren, de aproximativ 7.000 metri pătrați, din care 2.000 de metri pătrați ar fi pentru parcare. Este vorba de o firmă din Italia. Au fost și au văzut spațiile. Există o clădire care nu poate fi folosită pentru activități de producție industrială, iar în eventualitatea derulării unui contract se obține un certificat de desființare și va fi demolată pe cheltuiala noastră. Este vorba de foarte mulți oameni care ar putea să lucreze, dar este prea devreme să discutăm aceste aspecte. În acest moment, sediul unde își desfășoară activitatea nu este cel mai optim pentru activitatea pe care o desfășoară“.

O nouă fabrică de confecții

O fabrică de confecții va începe să funcționeze de săptămâna viitoare. Aceasta a preluat un spațiu lăsat liber de o altă fabrică de confecții, care și-a închis porțile din cauza pandemiei de COVID-19.

Aproximativ 40 de persoane vor ajunge să lucreze în cadrul noii fabrici de confecții.

„Fabrica de confecții și-au readaptat spațiul de acolo. Am avut o discuție cu unul dintre administratorii societății și se afla la un curs de instruire. Și-au adus cea mai mare parte a utilajelor și de săptămâna viitoare va începe producție. Vor fi realizate confecții textile, îmbrăcăminte și echipamentele individuale de muncă de protecție. La început vor lucra aproximativ 20 de femei, după care numărul angajaților va ajunge la 40“, a precizat Eftemie Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here