O nouă aducțiune de apă pentru localitatea Tismana

0
129

Orașul Tismana va avea o nouă sursă de alimentare cu apă, astfel că vor fi eliminate problemele și în perioadele secetoase. Pârâul Pârgavu, care se află în zona montană, va fi captat și apa va alimenta satele Vâlcele, Topești și Gornovița, unde se înregistrează probleme mai ales în timpul verii.

„Am scos la licitație sursa de la Pârgavu. Suntem în procedură de licitație la ANRMAP. Prin această investiție vom compensa zonele cele mai sensibile din Tismana: Topești, Vâlcele și Gornovița. Este o lucrare care se află în SICAP. Așteptăm oferte și se va stabili firma care va executa lucrarea“, a spus primarul orașului Tismana, Petre Remetea.

Emiterea tuturor documentelor și obținerea avizelor necesare a durat aproximativ doi ani.

O nouă sursă de alimentare cu apă

O altă aducțiune va fi realizată din râul Tismana. „O să mai avem o investiție în privința surselor de alimentare cu apă care este prinsă în proiectul derulat de către Aparegio, pe fonduri europene. Va fi o investiție pentru echilibrarea sistemului de alimentare cu rețeaua de pe râul Tismana. Proiectul ajunge în totală la peste 800 miliarde lei vechi. În acest fel se vor rezolva toate problemele în privința alimentării cu apă“, a menționat primarul Petre Remetea.

Principala sursă de apă va fi afectată la sfârșitul verii

Principala sursă de alimentare cu apă a localității Tismana este reprezentată de apa care vine prin galeria de la hidrocentrala subterană din Tismana din lacul Valea Mare.

„Am avut discuții cu cei de la Hidroelectrica și mi s-a comunicat că la sfârșitul lunii august se va face o golire controlată la o galerie, pentru a se verifica un control anual. Această golire se va face pe parcursul a trei zile“, a adăugat edilul din Tismana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here