O nouă amânare pentru finalizarea lucrărilor la stadionul din Târgu Jiu

0
120

Termenul de finalizare a lucrărilor de la stadionul din Târgu Jiu se prelungește de la o lună la alta. Cu fiecare anunț public pe care îl fac autoritățile privind investiția, data prognozată pentru recepție este tot mai departe. Edilii spun că au purtat noi discuții la Compania Națională de Investiții pentru efectuarea unor lucrări suplimentare, iar dacă ultimele detalii vor fi puse la punct în timp util, stadionul ar putea găzdui evenimente sportive abia în primăvara anului 2018.

Data la care stadionul din Târgu Jiu va fi gata devine un fel de Fata Morgana, atât pentru autorități, cât mai ales pentru iubitorii sportului. Întrebate care este stadiul lucrărilor și când va fi recepționată investiția, autoritățile anunță de fiecare dată alt termen. Momentul cel mare a fost amânat constant, de la finele lui 2016, la vara anului 2017, mai apoi în această toamnă, iar acum pentru primăvara anului 2018. Viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Aurel Popescu, spune că ultimele discuții cu oficialii Companiei Naționale de Investiții au avut loc chiar zilele trecute și așteaptă ca reprezentanții CNI să își respecte promisiunea făcută.

„Ne dorim un program plin”

„Luni, unul dintre colegii noștri a fost încă o dată la CNI, pentru că au mai apărut anumite probleme referitoare la câteva lucrări punctuale care s-au discutat și vor intra într-o comisie de avizare. Cu siguranță vom obține finanțare pentru lucrările care au fost stabilite la modul suplimentar față de investiția inițială. Știți că am avut o vizită de la Federația Română de Fotbal și CNI, unde au mai fost punctate câteva intervenții care mai trebuie făcute pentru ca stadionul nostru să îndeplinească anumite criterii, pentru a putea fi acreditat și a fi folosit pentru competiții internaționale. Cred că dacă în luna octombrie se finalizează aceste lucrări și se trece la branșamentele și racordurile utilităților, în perioada rece, noiembrie-ianuarie, cu siguranță toate celelalte lucrări și proceduri de recepție vor fi finalizate. Ne dorim ca în primăvara lui 2018 să avem deja posibilitatea să avem un program plin în cadrul acestui stadion”, a explicat viceprimarul Aurel Popescu.

Meci de inaugurare

Aurel Popescu are și vești bune. Un meci de excepție ar putea fi organizat la Târgu Jiu odată cu inaugurarea stadionului. Pentru acest lucru se poartă discuții intense cu oficialii Federației Române de Fotbal. „Gândim deja un meci de deschidere pe care să îl disputăm prin FRF pentru a marca evenimentul așa cum se cuvine. Chiar săptămâna trecută am avut o discuție cu unul dintre împuterniciții UEFA pe care îi avem în România vizavi de modul de organizare și ceea ce se poate face aici. Este un stadion modern, de nivel IV pentru competiții internaționale UEFA”.

Ce mai e de făcut

Șeful Serviciului Investiții din cadrul Primăriei Târgu Jiu, Raul Chiriac, a explicat care sunt ultimele lucrări pe care le are de executat constructorul de la stadion. „Lucrările la obiectivul de bază, respectiv construcția propriu-zisă, ceea ce este contractat în acest moment, vor fi definitivate. Am făcut în paralel demersurile la Ministerul Dezvoltări și CNI ca pe lângă construcția de bază să fie finanțată în continuare și partea de amenajări exterioare, ținând cont de faptul că tot în această perioadă, mai precis spre sfârșitul lunii octombrie, va fi definitivată, conform contractului de execuție, și sala sporturilor. La interior s-a lucrat într-un ritm intens în ultima perioadă. Lucrările sunt foarte avansate. Montarea pardoselii nu va necesita mult timp, fiindcă este o pardoseală modulară și se va monta într-un timp relativ scurt. S-a lucrat și la învelitoare, practic mai sunt închiderile laterale, finisajele interioare, iar până la sfârșitul lunii octombrie constructorul se poate încadra în termen”, a spus Chiriac.

Între timp, o altă investiție din domeniul tineretului și sportului ar putea fi gata la Târgu Jiu, respectiv sala de sport de la Liceul Economic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here