O nouă dispută la SJA Gorj. „Stau pe un scaun și nu îi interesează că oamenii aia stau în stradă”

1
587

Noi acuze la adresa conducerii Serviciului de Ambulanță Gorj. Managerul Claudiu Constantinescu este acuzat că planifică gărzile în funcție de plata orelor efectuate. Astfel, în weekend, numărul echipajelor este dublu față de cel care activează în timpul săptămânii. Oficialul se apără și spune că pe lângă testări, angajații SJA Gorj efectuează și urgențe non-covid și transport în extern al pacienților.

Subprefectul Marcel Iacobescu este deranjat de modul în care este condus Serviciul de Ambulanță Gorj. Acesta susține că actualul manager nu este capabil să gestioneze situația.  „Aici e clar lipsă de viziune. Managerul interimar nu face față situației grele în care ne aflăm. Ne trebuie oameni de acțiune care să își asume deciziile. Lipsa de medici, da, poate fi compensată dar caută în altă parte. Am înțeles că a adus doi cu jumătate de normă de la Târgu Cărbunești. E un prim pas dar asta nu rezolvă tot. Nu l-a oprit nimeni să informeze Departamentul pentru Situații de Urgență, Ministerul, pe domnul Arafat, că nimeni nu are cum să știe că la Gorj, la Serviciul de Ambulanță, lipsesc nouă medici și nu se mai face față. De asta zic, trebuie să se implice, să vrea să facă treabă. Mai mult, am primit sesizări că în timpul săptămânii sunt cinci echipaje iar în weekend sunt 10 echipaje planificate în serviciu. Asta se vede cam asa, se planifică mai mult sâmbăta și duminica ca să bage bani în buzunar. Ceea ce este ….Dăm dovadă de lipsă de umanitate. Ne gândim numai la buzunarul nostru și să ne fie nouă bine, stau pe un scaun și nu îi interesează că oamenii aia stau în stradă”, a declarat subprefectul Marcel Iacobescu, la un post TV local.

Ambulanța-taxi

Pe de altă parte conducerea Serviciul de Ambulanță Gorj susține că perioada aglomerată se datorează și cetățenilor care, uneori, vin cu solicitări exagerate.  „Sunt solicitări prin care se exagerează. Sunt solicitări pentru testarea pacienților la miezul nopții, pacienți testați în cabinetele medicilor de familie. Uneori suntem rugați să ducem pacientul acasă în condițiile în care pacientul a ieșit pozitiv și, astfel, activitatea noastră este îngreunată. Avem multe solicitări de transferuri pentru pacienți pentru diverse investigații medicale. Nu am mai avut situații în care pacientul să aștepte ore în șir, acum este vorba de un timp de așteptare mediu pentru pacienți cu forme medii de boală. Facem și urgențe non-covid, facem externări ale pacienților, facem transferuri în țară. Suntem foarte aglomerați și nu putem suplimenta numărul de cadre medicale”, susține Claudiu Constantinescu.

1 COMENTARIU

  1. O DISPUTA INTRE DOI SINECURISTI AI PUTERII VREMELNICE.OARE ISI MERITA POSTURILE PE CARE AU FOST NUMITI SAU AU DAT CONCURS PE ELE???

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here