O târgujiancă, studentă la Arhitectură, premiată în Olanda! „Sunt mândră să spun că sunt din oraşul lui Brâncuşi”

0
272

Anca MuicuAnca Muicu este studentă în ultimul an la Facultatea de Arhitectură din Bucureşti şi a fost premiată în cadrul unui concurs organizat în Olanda. Tânăra este originară din Târgu-Jiu şi spune că se mândreşte cu acest lucru şi încearcă să facă cunoscută imaginea ţării peste hotare.

Anca MuicuPremiul este unul important pentru Anca, mai ales că acesta este o va ajuta să-şi clădească o carieră în domeniul pe care l-a ales. „Sunt studentă în ultimul an la Facultatea de Arhitectură din Bucureşti şi zilele trecute am câștigat un concurs mare de arhitectură în Olanda. La evenimentul de premiere am purtat cu mândrie insigna cu stema ţării şi peste tot unde merg sunt mândră să spun că sunt din Târgu-Jiu, oraşul lui Brâncuşi”, spune Anca Muicu.

Anca MuicuConcursul a fost unul destul de dificil, susţine tânăra care s-a făcut remarcată printre alţi zeci de arhitecţi. „Tema a fost reactivarea unei zone din oraşul Haarlem de lângă Amsterdam. Proiectul implică reconversia şi/sau construirea a aproximativ 20 de clădiri. Am participat împreună cu arhitectul de la firma unde am făcut practica. A fost o surpriză pentru amândoi să câştigăm, pentru că a fost un concurs mare şi bătălia a fost strânsă. Au fost 13 echipe de arhitecți din Olanda din care s-au selectat apoi 5 echipe finaliste”, a mai spus târgujianca.

Carieră în Olanda

Anca MuicuPremiul obţinut o va ajuta pe tânăra târgujiancă în cariera ei. Aceasta spune că intenţionează să plece în Olanda. „Am mai participat la alte competiții de arhitectură şi design în România, dar organizate sau în colaborare cu Facultatea de Arhitectură la care studiez. Nu am mai luat premiul cel mare înainte, dar se pare că experiența deprinsă m-a ajutat acum. În vară o să îmi iau diploma de arhitect, iar după, intenționez să mă angajez în Olanda, pentru că acest premiu deja mi-a deschis câteva drumuri acolo”, a precizat Anca Muicu.

Anca MuicuAnca MuicuAnca Muicu

 
 
 
 
 
 


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here