spot_img
10.6 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăActualitateOltenii și moldovenii, campioni la consumul de băuturi alcoolice

    Oltenii și moldovenii, campioni la consumul de băuturi alcoolice

    Oltenii și moldovenii consumă cele mai mari cantități de băuturi alcoolice, arată o statistică a INS. Consumul mediu de băuturi alcoolice (vin, bere, ţuică şi rachiuri naturale) este de 2,27 litri lunar pe persoană.

    În Oltenia se consumă dublu față de Bucureşti, cu 3,8 litri lunar de persoană. De asemenea, locuitorii din regiunea Nord-Est (Moldova) consumă 2,9 litri/lună/persoană, Sud-Muntenia – 2,25 litri/lună/persoană. Minimele naţionale, înregistrate în regiunile Vest (Banat), cu 1,4 litri/lună/persoană, Bucureşti-Ilfov, cu 1,7 litri/lună/persoană, şi Nord-Vest, cu 1,8 litri/lună/persoană.

    În Oltenia se consumă cele mai mari cantități de țuică

    În cazul berii, cele mai mari cantități se înregistrează în Oltenia ( 1,3 litri/lună/persoană) şi Bucureşti-Ilfov (1,2 litri/lună/persoană), iar cele mai mici cantități în Nord-Vest şi Muntenia (1, respectiv 1,1 litri/lună/persoană).

    Locuitorii din Oltenia sunt campioni și la ţuică şi rachiuri naturale, o jumătate de litru de persoană lunar, iar cele mai mici cantități sunt în Bucureşti/Ilfov, Centru şi Sud-Est (0,05-0,1 litri/lună/persoană).

    Studiul realizat de INS mai arată că persoanele cu studii medii consumă cel mai mult (2,3 litri/lună/persoană), iar cele cu studii superioare – cel mai puţin (2,1 litri/lună/persoană).

    Statistica relevă şi consumul de alcool pe gospodării în funcţie de vârsta capului de familie. Minimul este consemnat la vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani (2 litri/lună/persoană), iar maximul – între 50 şi 64 de ani (2,5 litri/lună/persoană). În gospodăriile conduse de vârstnici de peste 65 de ani, consumul mediu de alcool este de 2,3 litri/lună/persoană. În fine, în mediul urban, cantitatea de alcool cumpărată de consumatori este în medie de 1,9 litri/persoană/lună, orăşenii cheltuind mai mulţi bani (7,2 lei/lună), dar cea cumpărată în mediul rural mediu urcă la 2,6 litri/persoană/lună, cheltuindu-se mai puţini bani (5,2 lei/lună), potrivit adevarul.ro.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: