14.1 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 29, 2022
AcasăActualitateOperele lui Brâncuși rămân în continuare intangibile

Operele lui Brâncuși rămân în continuare intangibile

Consilierii liberali și primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, au inițiat un proiect de hotărâre prin care să se ridice interdicția ca vizitatorii să atingă operele lui Brâncuși aflate în cele două parcuri. Consilierii PNL au cerut să se folosească un cordon de protecție și un ghid specializat în cazul unui număr foarte mare de vizitatori și, de asemenea, să se interzică accesul cu biciclete, role sau alte vehicule ori cu animale. Proiectul propune sancționarea cu amendă de până la 2.500 de lei degradarea, murdărirea sau deteriorarea operelor în orice fel.

În prezent este în vigoare o hotărâre de Consiliu Local care le interzice vizitatorilor atingerea lucrărilor lui Brâncuși. Consilierul Cristian Toader Pasti (PSD) a precizat că hotărârea prin care s-a luată măsura interzicerii atingerii operelor este corectă: „Hotărârea care a fost dată a fost foarte bună. Oamenii s-au conformat, operele sunt protejate, iar în dosarul UNESCO știu că s-a menționat acest lucru“.

Adrian Tudor, viceprimarul municipiului Târgu Jiu, a spus că nu se permite atingerea operelor de artă niciunde în lume: „Niciunde în lume operele de artă nu sunt atinse. Există un manual care este avizat de Ministerul Culturii care spune foarte clar: interzicerea atingerii operelor. Am luat o serie de măsuri pentru protejarea ansamblului, una dintre acestea fiind aceasta de a nu se mai atinge opera, care sunt cuprinse în dosarul privind înscrierea în patrimoniul UNESCO. Ce să le spuneți acum, că ne-am răzgândit? Nota de fundamentare mi se pare o glumă proastă. Acum este o amendă de 300 de euro doar dacă te așezi pe bordura de la «Fontana di Trevi», iar la «Stonehenge» s-a montat o zonă de protecție“. Proiectul de hotărâre a fost respins de către Consiliul Local.

Vice liberal: Adio alegeri în PNL, dacă este dizolvat BPJ

1
Unul dintre liderii PNL Gorj nu vede cu ochi buni o intervenție a organizației centrale...
Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu” Gorj

Proiect pe fonduri europene obținut de Muzeul Județean

0
Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” a obținut finanțare, prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene, pentru...

Un primar PNL îi ceartă pe parlamentarii ce se bat pe șefia organizației județene

0
Îngrijorare și temeri la început de sezon rece. Primarii se tem că nu vor avea...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!