6.7 C
Târgu Jiu
joi, februarie 2, 2023
AcasăActualitateOperele lui Brâncuși rămân în continuare intangibile

Operele lui Brâncuși rămân în continuare intangibile

Consilierii liberali și primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, au inițiat un proiect de hotărâre prin care să se ridice interdicția ca vizitatorii să atingă operele lui Brâncuși aflate în cele două parcuri. Consilierii PNL au cerut să se folosească un cordon de protecție și un ghid specializat în cazul unui număr foarte mare de vizitatori și, de asemenea, să se interzică accesul cu biciclete, role sau alte vehicule ori cu animale. Proiectul propune sancționarea cu amendă de până la 2.500 de lei degradarea, murdărirea sau deteriorarea operelor în orice fel.

În prezent este în vigoare o hotărâre de Consiliu Local care le interzice vizitatorilor atingerea lucrărilor lui Brâncuși. Consilierul Cristian Toader Pasti (PSD) a precizat că hotărârea prin care s-a luată măsura interzicerii atingerii operelor este corectă: „Hotărârea care a fost dată a fost foarte bună. Oamenii s-au conformat, operele sunt protejate, iar în dosarul UNESCO știu că s-a menționat acest lucru“.

Adrian Tudor, viceprimarul municipiului Târgu Jiu, a spus că nu se permite atingerea operelor de artă niciunde în lume: „Niciunde în lume operele de artă nu sunt atinse. Există un manual care este avizat de Ministerul Culturii care spune foarte clar: interzicerea atingerii operelor. Am luat o serie de măsuri pentru protejarea ansamblului, una dintre acestea fiind aceasta de a nu se mai atinge opera, care sunt cuprinse în dosarul privind înscrierea în patrimoniul UNESCO. Ce să le spuneți acum, că ne-am răzgândit? Nota de fundamentare mi se pare o glumă proastă. Acum este o amendă de 300 de euro doar dacă te așezi pe bordura de la «Fontana di Trevi», iar la «Stonehenge» s-a montat o zonă de protecție“. Proiectul de hotărâre a fost respins de către Consiliul Local.

Investiții majore prin PNRR, derulate de Consiliul Județean Gorj

0
Consiliul Județean Gorj are în derulare proiecte pentru trei obiective de investiții care vor intra...

Finanțări de peste 24 milioane lei, pentru 9 primării din Gorj și pentru DGASPC

0
Județul Gorj bifează noi finanțări pentru dezvoltarea zonei. Într-o singură zi, au fost semnate proiecte...
Sindicaliştii din învăţământ vor relua pichetarea Ministerului Educaţiei după 9 ianuarie

Angajații din educație din Gorj, protest la Guvern și în școli

0
Profesorii din Gorj au protestat miercuri, 1 februarie, prin purtarea de banderole albe la mâini. „Nu...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!